Lite info om mig, Jessika

Hej på er. Jag heter Jessika och är den yngre av Ahleniussystrarna. Född -91 och har gått utbildningen Trädgårdsdesign på gymnasiet, jobbar nu på en blomsterbutik.

Nog om det och åter till hästeriet, började samtidigt som Sanna på ridskolan och vi slutade även samtidigt. Jag började min kariär som egen häst"ägare" med en foderponny som hette Apache, superfin ponny som hade ett hjärta av guld. Då han vart för gammal och fick galoppera på Trappalandas ängar skaffade jag min nuvarande ponny Mother´s Pride.

Mother´s Pride

Pridde köpte vi av en tjej från Gällivare. For upp över en helg med mamma och provred honom, sa klick på en gång. Men det var lite pinigt då jag provred för bara någon dag innan hade jag trillat och skadat svanskotan, vilket resulterade i att jag inte kunde sitta ner ordenligt i sadeln. Någorlunda bra gick det i alla fall och fick prova honom i både i dressyr, hoppning och uteritt. Vi for hem och vart tvungen att bestämma oss, var inget svårt val för min del för denna ponny SKULLE jag ha. Kunde inte vara lyckligare dagen då han kom till mig, underbart var det.

Det var tänkt att vi bara skulle tävla lite klubbtävlingar men vi trivdes så bra ihop så vi började träna och tävla inom hoppning. Minns första lokala tävlingen vi var på, en L:d i Stöcke. Vi hade hoppat andra hindret och jag lyckades glömma vart 3:an var. Jag han bara tänka "vart ska jag?" så saktade Pridde av till trav, så fort jag lyckades se 3:an fattade han galopp på nytt. Det var precis som att han förstod att jag var lost och ville ge mig lite extra tänketid, och så fort jag visste vart vi skulle fortsatte han som en klocka. Vi kom 3:a i den klassen. En UNDERBAR klippa har han varit för mig. Han har lärt mig så oerhört mycket denna ponny. När han fick spatt och inte höll för hoppning fick han bli en skogsmulle/dressyrponny istället.

Jag hade han ute på foder en period men har nu valt att ta hem min prins igen, har saknat honom något enormt. Vi tränar nu dressyr och har planer på att tävla om han tycker om det och om mina nerver håller för det, haha, blir lite nervös då jag ska rida program. Vi njuter även av långa underbra turer i skogen och bara njuter av att få vara med varandra igen (i alla fall från min sida ;)). Eftersom han har sin problematik i benen är det en speciell ridning som gäller för honom. Det innebär att han ska skrittas varannan dag och får gå hårdare pass dom andra dagarna. Han ska även skrittas fram minst 20 min innan ordentlig ridning och lika lång tid efteråt. Detta är inte något konstigt för mig då vi alltid har sett till att skritta igång länge, även då han var frisk + att jag vill att han ska må så bra som möjligt och få alla dom förutsättningar som finns för att han ska hålla.

Jag älskar Pridde oerhört mycket och jag är lyckligt lottad som som får ha denna superfina och jättesnälla ponny i mitt liv. Skulle ALDRIG vilja byta ut honom  mot någon annan. Det är honom som jag vill njuta av livet med.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo