Pigg och glad och solen sken 29/4-2012


I dag for vi storvägen till Stöcke svets och gjorde trav och galopparbete till Stöcke PF och lite till. For lite längre i dag för att utforska lite mera vägar. Båda killarna fjollade sig vid två tillfällen :) Holle vid bron som vanligt. Det är något med broar, eller rättare sagt broräcken som han inte gillar. Och Pridde fjollade sig för en båt, farligt farligt ;)

På vägen tillbaka så föreslog jag Jessika att vi skulle kolla om det gick bättre om vi travade förbi båtarna. Och sagt och gjort, och Pridde brydde sig inte ett skit. Då travar vi bron också ropade Jessika till mig. Trodde att det skulle bli tvärnit eller kaninskutt på bron, men icke :) Holle travade med öronen framåt och med pigga steg.

Vid ponnyföreningen fattade vi galopp och rullade i galopp ut ända till stora vägen. Det är endast när vi rider under Bottniabanan som vi skrittar och närmast storvägen travade vi lite. Annars var det galopp för hela slanten och sträckan det rör sig om är ca 1.4 km enkel väg.

Och eftersom vi redan hade ridit samma sträcka mer mkt galopp redan på vägen in så blev jag jätteglad och jätteförvånad över att Holle hade en sån oerhört glad energi på vägen hem. Vi galopperade om Jessika och Pridde och det är inte ofta som jag måste hålla igen på Holle. Men i kväll vara jag faktiskt tvungen att ta ett ordentligt tag i tyglarna och så fort jag lättade minsta lilla så bjöd han friskt framåt :) Var så härligt att få känna denna glädje och framåtanda i den gamla gubben :) Härligt att han är så glad!!

Och en sak till som glädjer mig är att om han fortsätter så här så blir det till att skaffa en ny sadelgjord :) Från att ha haft på 3:dje hålet på hö sida och 4:de hålet på vä sida så hade jag i dag 2:dra hålet på hö sida och 3:dje på vä sida. När jag sadlade var jag tvungen att ha på första hålet för att överhuvud taget kunna spänna sadelgjorden :) Lycka!!

Mötte min stora fasa i dag också......TÅGET!!!! Men det gick ju som vanligt bara bra. Men i min hjärna så har tåget blivit stort som en hel planet så det krävs nog ett par möten till innan hjärtat slår normalt när vi närmar oss tågbanan. Däremot var det inget obehagligt med stora vägen i dag, pållarna bryr sig inte och inte för 4:hjulingar heller. Tack och lov :) Mötte både cyklar, 4:hjulingar och prommare samt traktorer och det var inga som helst problem med det. Tackar min lyckliga stjärna för våra fina killar som har lärt oss så mycket. 

Ha det gott//Åsa

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo