2013 är snart över

 
Och jag tar emot 2014 med öppna armar och hoppas på att det blir ett bra år då 2013 inte var det!
 
 
 
 

Trough the eyes of love

 
I will never forget, the memories will always be in my heart and mind!
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu är pengarna dragna

Såg att pengarna för bootsen är dragna idag, så förhoppningsvis så har jag dom kanske redan nästa vecka? Hoppas, Hoppas verkligen att de passar!!
 
Igår red vi en stund på åkern då det fortfarande går att trava och galoppera där. Och jag kan lova att jag hade en pigg och glad häst. Det blev lite trav och galopparbete i ca 15 min då det har varit lugnt sedan Julklappshoppningen i söndags (Jag gottar mig fortfarande åt hur bra det gick för oss. Haha).
 
 
Idag blev det en promenad då stora gula hade lyckats med att få av sig booten på ena bak. Så för första gången sedan bootsen kom in i våra liv var han lite ömfotad när han gick. Men när booten var på plats igen traskade han på som att ingenting hade hänt. Skönt! Det var en go och glad kille som tyckte att han kunde få beta istället för att promenera ;)

Skitigt värre

Efter flera månader så hände det. Pyret sket ner mig, bokstavligt. Jag höll på att fixa med muggbenet och innan jag vet ordet av det så har jag bajs i bakhuvudet och i luvan på munktröjan. Min häst verkar älska mig SKITmycket ;)
 
Haha, när man förstod vad som hade hänt så kunde man verkligen inte låta bli att dra på smilbandet och skratta, Skrutthästen min <3 Det mina vänner, kallar jag för kärlek ;)
 
 

Jag känner mig som en pygme

När jag ser denna bild. Jag ser verkligen liten ut bredid Pyret ;)
 
 

God Jul Och Gott Nytt År Önskar Team Ahlenius

 

Inställd klippning, julklappar och ridning

Idag var en tjej i stallet och provred Pyret. Tanken är att hon ska hjälpa till med honom när det kan behövas (när jag är sjuk, reser bort m.m.). Och jag tror att det gick bra. De red ut och hade kunnat skritta och trava nere på åkern. Jag hoppas att hon fick en positiv upplevelse av Stora gula. Men känslan jag fick var att allting hade gått bra :)
 
Tanken var att vi skulle åka ut till stallet och klippa honom ikväll. Men efter en hektisk dag på jobbet (för Jessika) och lite saker som drog musten ur mig (Sanna) så valde vi att ställa in klippningen och rulla till Å-hem istället för julklappsinslagning och pizza. Det var inte helt fel att avsluta dagen med det. Vi åkte även till Röbäck en sväng för att hämta julklappar från Sandra och Vickan. Vi blev verkligen jätteglada!! :D Tack Sandra!!
 
Imorgon står det julaftonsritt på schemat. 06.45 ska jag hämta 2 tjejor och sedan rulla vidare till Ström för att göra iordning herrarna för ritten. Det ska bli supermysigt!!
 
 

Julklappshopning 22/12-13 (Bilder)

Mitt hjärta!
 
 

Julklappshoppning

Idag var Jag och Pyret med i våran första tävling. Vi hoppade hela 60 cm på Hippos julklappshoppning. Det var en taggad häst som vi gjorde iordning men så fort jag satt upp blev han lugnet själv (även fast jag var så nervös att jag skakade). Vi hoppade fram några gånger i lilla ridhuset och det kändes sisådär. När vi fick komma in i stora ridhuset fick jag hoppa en gång på hinder nr.1 och det gick som det gick (det är det första skuttet ni ser på filmsnutten nedanför). 
 
Grunden kändes ganska bra. Det blev lite hackigt och avståndsbedömningen fanns inte med. Men han hoppade super och tvekade aldrig. Allt eftersom vi matade av banan kunde jag andas mer och slappna av. Haha! När grunden var klar och vi fortsatte in på omhoppningen så försvann en del av flytet som vi hade i grunden. Men då jag har världens finaste stora gula så gick allting super. Det är bara att styra och hålla om, då hoppar han allt man styr på. 
 
Vi fick med oss en blå/gul rosett och en låda med julskum. Stora gula fick även en dusch, behandlad mugg och nya "sockar" i bootsen. Hela dagen har varit jätterolig och jag är så GLAD över att jag gjorde det här äventyret med Pyret. Den hästen har gett mig så mycket som ryttare och vän. Även fast han är pigg och busig så behöver jag aldrig vara orolig på hans rygg. Den där hästen har ett hjärta lika stort som universum!
 

Taggar Imorrn!

Imorgon står det Julklappshoppnin på schemat för mig och Pyret.
Sjukt taggad!!
 
 

11 månader

Saknaden är stor, men älskad är du och Pyret hälsar!
 
 

Hoppträning Nr.2 med mig som pilot

Igår åkte Jag och Pyret till våran andra hoppträning någonsin. Och jag ljuger om jag säger att jag inte var nervöd, för det var jag. Tusen fjärilar och så försökte jag att komma ihåg å andas ;)
 
Alla hinder förutom två (en oxer och ett räcke) höjdes till typ 110-130 cm? Därefter fick vi rulla några gånger på räcket för att hoppa fram och mellan varje språng höjdes hindret. När vi hade hoppat räcket några gånger så bytte vi till oxern, och där blev det likadant. Mellan varje språng höjdes hinder. När jag var nöjd så fick jag veta att vi tagit oss över hela 80 cm, och det är verkligen stort för mig!! 
 
När alla hade hoppat fram tillräckligt fick vi komma en och en på en bana, och alla ryttare fick bestämma hur högt de ville hoppa. När det var min tur så hade jag fått skritta en stund, och det märktes. Jag är en person som måste rulla hela tiden så att jag inte hinner börja tänka, för börjar jag tänka kommer rädslan krypande och då tar det en stund innan jag känner att jag bara ka rida. När vi hoppade fram hittade jag ett bra tempo i galoppen, men när jag skulle hoppa banan kändes det som att det fina tempot som vi hade hittat var borta. 
 
Men det är bara att öva, öva och öva. Jag är sjukt nöjd över mig själv som vågade vara med och att jag har världens finaste gula som försöker hjälpa mig i alla lägen. Känner mig sjukt stolt och nu taggar vi julklappshoppningen på Hippo den 22 december. Vi är anmälda och klara. Så nu taggar vi till va? ;)
 
Så fel det kan gå ibland. Haha!
 

Såklart att stora gula ska öppna sin adventskalender

 

RSS 2.0