Försenad tonårstrots

Idag rullade jag, Sanna och Ruffe till stallet efter att jag slutat jobba. I stallet var det fullt hus och vi vart ett gäng som for ut en sväng i skogen. Jag på Pridde, Ida på Ozzy, Jana på Mjösen, Sanna och Mia i risslan med Mia som förste styrman. Mysig tur som gick super, alla hästar skötte sig finfint :)
 
Sen fick jag även höra av Anders att, hör och häpna, Pridde hoppat ur hagen 2(!!) gånger dom senaste dagarna! Vad är detta, han är 21 år och har inte fören nu fått för sig att han ska hitta på fanstyg. Försenad tonårstrots? Pensionärsjävlar i hästformat? Vi får se om han gör det några fler gånger, i så fall får vi sätta upp en extra tråd vid ingången. Då blir det inte lika roligt för bekväma farbrorn så då orkar han inte hoppa över längre :)
 
Sen måste jag också berätta hur himla bra slowfeedingnäten fungerar för Pridde. Förut tog det ungefär 40 min för honom att äta upp 2 kg hö. Nu får han ca 3-4 kg hö per giva och vid flera tillfällen har det varit hö kvar när det är dags för nästa giva. Han stressäter inte alls på samma sätt längre, nu kan han äta en stund för att sedan ta en paus och vila lite och kolla läget innan han äter lite till osv. Nu äter han som en normal häst ska göra vilket är toppen! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo