Det här är anledningen

Till att Pyret har på sig bootsen bak 24/7 och inte får gå barfota. De här skadorna kom genom att han har gått i en sjukhage under dagen utan boots (han hade lyckats få av sig dom i hagen). Nu kanske andra får ett litet humm om vad jag menar med att han inte kan gå barfota pga. sin hovkvalitet. 
 
Är så ledsen och frustrerad. Johan var snäll och tog sig tiden å titta på bilderna som jag skickade och prata i telefonen med mig ikväll. Han kommer även för att ta hand om hovarna imorgon. TACK!!!!
 
 
Det är dessa boots som han har på bakhovarna 
 
 

Kommentarer
Postat av: Josefin

Jag menade inget illa när jag skrev på facebook. Min version är bara att alla hästar kan gå barfota bara man ger det tid å tar hand om hovarna rätt.

Tråkigt att Pyret lyckats trampa av sig sitt boots å gjort sån skada på sin hov. Men hoven växer ju ut igen å de är väl "bara" hovväggen som tagit stryk? Sulan är väl ok?

Hur ser hans lamellrand ut? Har han separationer där? Har du nån aning om vad hans dåliga hovar kan bero på? Brist på nått? Många frågor.
Är bara så intresserad kring olika hästars hovar. Vet hur mkt tid jag la ner på Gizmos fånghovar å läste å testade olika "hovkurer" etc.

2014-01-10 @ 22:51:27 / URL: http://marrakeshblandannat.blogg.se
Postat av: Linda

Ville bara tipsa om cornucrescine. Har själv haft en häst med dåliga hovar och fick tipset av en hovslagare. Man masserar in det i kronranden varje dag. Det är rätt bökigt och kletigt och man måste tvätta bort det gamla varje dag men helt klart värt det för hovarna växer fortare och hoven som växer ut är mycket starkare. Nu vet jag ju inte om det hjälper alla hästar men för min häst så var det räddningen. Efter ett halvår så hade nya fina hovar växt ut och hon slapp att ha ont. Då räckte det också med att bara massera in det varannan dag.
http://www.travbutiken.net/Cornucrescine-hovsalva,-450g/25211,sv_SE,pd.html

Svar: Tack för tipset!! :D
Sanna och Jessika Ahlenius

2014-01-12 @ 16:20:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo