Imorgon står det flytt på schemat

För då får Jag och Syrran ett eget krypin på Byttgränd på ca 80 kvadrat. Så morgondagen kommer att bestå av att flytta alla möbler och kartonger från Holmsund, Ålidhem och från oss. Jag ska även ut till stallet där mitt i då finaste Stora Gula ska få tassarna fina igen.
 
Just ja, lilla rut har fått nya sommardäck idag (de jag hade på var pågränsen till att vara Icke godkända) så nu rullar vi säkert efter vägarna igen :)

Har kollat lite på Hööks

Åh vad jag vill ha och Åh vad snygg Pyret skulle bli i alltihopa! ;) (Schabraknörden talar)
 
Dressyrschabrak Farbenfroh Gold Medal 279 kr
Dressyrschabrak Farbenfroh Gold Meda 279 kr
Dressyrschabrak Farbenfroh Gold Medal 279 kr
Dressyrschabrak Charisma Gold Medal 349 kr
Dressyrschabrak Moomerang Gold Medal 329 kr

 

 
 
 
 
 
 

Nu går det

Nu de sista dagarna har man kunnat hämta Pyret i hagen hur lätt som helst. Sedan han släptes på betet fram tills för några dagar sedan har det varit lite av ett projekt. Man han inte kunnat gå direkt fram till honom, man måste ha grimmskaftet bakom ryggen (Gud nåde om det syntes, då vände han på klacken direkt) och så har man fått prata lite och gått fram till honom från sidan. Haha. När han förstod att han var påväg att fångas så höll han sig precis utom räckåll och varje gång han fintade en så var det med öronen framåt och så såg han verkligen ut att flina åt oss. Han lärde sig även att han kunde springa runt hösilagebalarna, för då kom vi verkligen inte åt honom ;) Haha. Man kunde verkligen inte låta bli att le åt alltihopa.
 
 
 
 

Ett pass på banan

Idag gjorde Jag, Syrran och Julia sällskap och red ett pass på banan :) Pyret var lagomt pigg å frammåt, men bitvis blev det lite segt, haha! Men det går verkligen SÅÅÅÅ mycket bättre med ridningen sedan jag har bytt sadel. Holles gamla sadel ger mig mer stöd och det gör att jag sitter bättre på Sora Gula, och det syns och känns verkligen!
 
Syrran hoppade också upp och red honom en stund och hon sa exakt samma sak: Man sitter mycket stadigare på honom nu än förut. Shit vilken skillnad det kan bli av att bara byta sadel! LOVE IT!
 
Imorgon blir det en liten promenad, puss och mys. Ska nog slå mig ner i hagen en stund och bara andas och njuta.
 
 

Kärlek

 
Så mycket kärlek till denna häst!
 
Fotograf: Veronika.S
 

Sadelprovning

Glömde berätta att sadelprovaren har varit här. Tanken var att kolla Pyrets sadlar och ev. se om det fanns någon dressyrsadel som passade honom.
 
Jag fick mycket beröm över Pyret. Sedan sadelprovaren varit här (Maj 2013 om jag inte minns helt fel) har han musklat på sig på halsen, bogen, ryggen och rumpan. Hon tyckte även att han hade fint hull. Hon påpekade också att hästen verkligen måste trivas + att jag har motionerat honom på ett bra sätt då han hade lagt på sig så fint med muskler och hull under året samtidigt som han har stått mycket. Jag kände mig faktiskt riktigt stolt när jag stod där och fick så mycket beröm! 
 
Hoppsadeln: Jag ska använda frontfillern ett tag till. Det fattas ca ½-1 finger till innan jag kan plocka bort den. Det ska få plats 4 fingrar mellan manken och framvalvet när sadeln ligger på, och hon fick in 3½ finger. För ett år sedan tog den nästan direkt på manken när hon la på den, så det har verkligen hänt mycke då jag snart kan ta bort den, bara det fortsätter såhär!
 
Holles allroundsadel: När hon provade sadeln för ett år sedan kunde Pyret inte ens använda den om man hade en padd eller frontfiller, han hade kunnat ha den om den varit W och inte XW som den är. Idag när hon provade den så passade den om man använde en fårskinspadd. Helt sinnes vad mycket som hänt under ett år med väldigt lite ridning. Och mycket av den ridningen som jag har fått göra har inneburit igångsättning. Nu hoppas jag på att sadeln passar oss båda, speciellt då det är en sadel som jag har använt i alla år med Holle. Helt sjukt att båda mina killar kan ha samma sadel, hur ofta springer man på det?
 
Jag har hunnit rida med Holles sadel på Pyret, och SHIT så mycket bättre det känns! Det kändes som att jag fick en bättre sitts och balans på honom. Skritten kändes bra, lättridningen kändes bra och galoppen, det var som att sitta på en helt annan häst då jag har en sadel som jag själv trivs i. Nu hoppas jag på att det fortsätter såhär, så att det inte bara är någon tillfällig känsla :P 
 
Nej, LYCKA och HAPPYFACE just nu! :D Nu ska vi vänta något halvår - år och sedan ska det ev. kollas på en renodlad dressyrsadel åt Stora Gula :) GLAD TJEJ! 
 
 

Bete

Idag fick killarna gå ner till sommarbetet i några timmar i samband med att vi städade stallet. Killarna fick behålla grimmorna på och tur var det. Pridde kom snällt när vi hämtade dom men Pyret var inte riktigt med på noterna. Haha! Fina killen <3
 
 

Nya tag

Idag kändes det inte som att Jag och Stora Gula pratade samma språk.  Ibland går det helt enkelt bara inte.Men men. Nya tag nästa gång!
 
Jag blir så glad när jag ser den här bilden. För det speglar verkligen hur jag kände när jag satt på hans trygga rygg. Mitt fina hjärta!
 

RSS 2.0