Sadelprovning

Glömde berätta att sadelprovaren har varit här. Tanken var att kolla Pyrets sadlar och ev. se om det fanns någon dressyrsadel som passade honom.
 
Jag fick mycket beröm över Pyret. Sedan sadelprovaren varit här (Maj 2013 om jag inte minns helt fel) har han musklat på sig på halsen, bogen, ryggen och rumpan. Hon tyckte även att han hade fint hull. Hon påpekade också att hästen verkligen måste trivas + att jag har motionerat honom på ett bra sätt då han hade lagt på sig så fint med muskler och hull under året samtidigt som han har stått mycket. Jag kände mig faktiskt riktigt stolt när jag stod där och fick så mycket beröm! 
 
Hoppsadeln: Jag ska använda frontfillern ett tag till. Det fattas ca ½-1 finger till innan jag kan plocka bort den. Det ska få plats 4 fingrar mellan manken och framvalvet när sadeln ligger på, och hon fick in 3½ finger. För ett år sedan tog den nästan direkt på manken när hon la på den, så det har verkligen hänt mycke då jag snart kan ta bort den, bara det fortsätter såhär!
 
Holles allroundsadel: När hon provade sadeln för ett år sedan kunde Pyret inte ens använda den om man hade en padd eller frontfiller, han hade kunnat ha den om den varit W och inte XW som den är. Idag när hon provade den så passade den om man använde en fårskinspadd. Helt sinnes vad mycket som hänt under ett år med väldigt lite ridning. Och mycket av den ridningen som jag har fått göra har inneburit igångsättning. Nu hoppas jag på att sadeln passar oss båda, speciellt då det är en sadel som jag har använt i alla år med Holle. Helt sjukt att båda mina killar kan ha samma sadel, hur ofta springer man på det?
 
Jag har hunnit rida med Holles sadel på Pyret, och SHIT så mycket bättre det känns! Det kändes som att jag fick en bättre sitts och balans på honom. Skritten kändes bra, lättridningen kändes bra och galoppen, det var som att sitta på en helt annan häst då jag har en sadel som jag själv trivs i. Nu hoppas jag på att det fortsätter såhär, så att det inte bara är någon tillfällig känsla :P 
 
Nej, LYCKA och HAPPYFACE just nu! :D Nu ska vi vänta något halvår - år och sedan ska det ev. kollas på en renodlad dressyrsadel åt Stora Gula :) GLAD TJEJ! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo