Nu är vi redo!

Dessa punkter var kvällens planer i stallet med Pyret:
- Raka kroppen
- Klippa man/svans
- Snabbsmörja hans utrustning
- Packa
 
Och nu vill ni kanske veta varför? Jo, Maria ska nämligen rida honom på en Erik Berggren träning imorgon (Hoppning). Pga orsaker (som jag inte kommer att gå in på) kan hon inte rida sin egna gråa och då får hon låna Pyret av mig. Det ska verkligen bli jätteroligt! Och dagen till ära får han ha sin tävlingoutfit. De kommer att gnistra som de STJÄRNOR de är!
 
Okej, tillbaka till kvällen i stallet. Att fixa utrustningen och packa gick på en pisskvart, att klippa manen och svansen gick hur bra som helst då han stod som ett ljus! Men, att raka är inte lika lätt. Efter många om och men, en massa tålamod och beröm fick han en någorlunda bra rakning. Inte den bästa rakningen som Syrran har gjort men den duger och han kommer inte att svettas bort i ridhuset. Men ibland undrar jag om han han förknippar rakapparaten med någonting jobbigt? Från första gången som vi rakade honom har han regaerat med att skaka lite, kunna kasta sig bakåt någon enstaka gång och allmänt spänd. Vi har ju rakat 2 hästar tidigare i flera år och de har stått som ljus och helt avslappnat, så så dåliga kan vi väll inte vara? Hmm, ibland skulle man vilja veta vad som går i deras hjärnor. Men nu är han iaf rakad och tillpiffad i man och svans! :)
 
Min finaste kille, pärla och hjärta <3 Så mycket kärlek till denna häst! <3
 
 

Kommentarer
Postat av: Camilla

Oj vilken jobbig start ni fick! Minns inte att han hade så dåliga hovar som ung! Mugg kan jag tänka mig att han hade någon gång på sitt ljusa ben men annars kändes han väldigt bastant, stabil och frisk som häst! :)
Har han kvar den roliga virveln under magen? Minns att han hade en avlång ungefär där sadelgjorden ligger.

Bilder ja, den som ligger på blup.se har jag tagit, tror han var fyra år där. Det var ju rätt längesen han stod hos oss (minns faktiskt inte om han är född här i Stockholm eller bara köptes hit som unghäst) så då fanns inte digitalkamerorna riktig än. ;) Ska kolla igenom gamla bilder och se vad jag kan hitta!
Tror han såldes när han var 5 eller 6 år härifrån.
Jag tänker på honom ibland, nu har jag tillfälligt lagt hästarna på hyllan men jag har alltid tänkt att det skulle vara roligt att köpa tillbaka honom någon gång (men jag kan ju säga att nu när man inte alls har häst så inser man hur dyrt och tidskrävande det är! ;) ).

Kram!

2014-11-22 @ 06:40:24 / URL: http://thisiscamilla.blogg.se
Postat av: Camilla

Kom på att hon som ägde Balzac när han stod här i stallet och även red in honom om jag inte minns HELT fel (sheise, det är ju typ 15 år sen...) är Kristina du kan se på denna länk: http://www.husbyhundhotell.se/om-oss
Du kanske kan maila till mailadressen som står på sidan och fråga om honom? :)
Jag minns knappt nått från den tiden om vi säger så! ;) Jag hängde en del i det stallet men red faktiskt aldrig Balzac vad jag kan minnas, han var ju så ung och lovande då så då slänger man inte upp vem som helst! ;)

2014-11-22 @ 07:04:11 / URL: http://thisiscamilla.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo