När lönen kommer

Blir det att beställa lite saker till mig och hästen! Haha! Nu har ridbyxor Nr.2 pajjat. På par Nr.1 pajjade dragkedjan och nu på par Nr.2 har åldern och stalletx6 dagar/vecka tagit ut sin rätt :P
 
Jag kommer att beställa från Börjes då jag älskar ett visst par av ridbyxor därifrån. Jag tror att jag har förbrukat 3 el 4 par därifrån sedan jag gjorde första beställningen för typ 8 år sedan. Fungerar super och sitter bra!
 
Ridbyxa DOMINO Hels 385 Kr
 
Gummiboots PRO 48 kr/Paret.
Det blir några par som följer med hem!
 

6 Mars - 2 år tillsammans!

Att jag kunde missa min och Pyrets 2-årsdag! Stygga och hemska matte som glömde detta!!
 
Nu har jag ägt min fina kille i mer än 2 år. I med och motgång, nu och föralltid! Min älskade vän <3
 
 

Att känna sig stolt (Minnen)

Pyret har vid två tillfällen, för två olika ryttare, fått hoppa in som stand in häst på Erik Berggrenträningar. Båda ryttarna, som även är mina vänner, har bara ridit honom någon enstaka gång eller inte alls. 
 
Jag hade aldrig svårt att ta beslutet att låna ut då de båda är ödmjuka och duktiga ryttare, men de är även lugna, trygga och skulle aldrig be mer av Pyret än att de visste att han klarade av. De båda hade även en öppen kommunikation med mig om vad som gick bra/inte bra att göra med honom. Pyret är lugn och trygg, och jag har full tillit till honom, så jag visste att han skulle sköta sig. Men samtidigt vet jag att han inte är den lättaste att rida. 
 
Men, när jag har stått där på sidan och fått se både häst och ryttare kämpa tillsammans så har jag verkligen fått känna mig stolt. Stolt över att jag har så duktiga ryttare till vänner men även stolt över min bästa vän Pyret. Att se hur han kämpar och ger allt kan inte beskrivas. Man ser glädjen och hur han försöker hjälpa ryttaren in i det sista. Han må vara en dressyrhäst, men att bära sina ryttare tryggt över hinder kan han också!
 
 
 
 
 
 
 

Dressyrsadel

Idag ska jag få nöjet att prova Priddes dressyrsadel på Pyret. Återkommer om jag har överlevt eller inte :P
 
Pass Nr.2 på Hippo igår gick kattskit. Han ville inte lyssna framåt och ville bara lägga all tyng i händerna. Och så red jag dåligt på det. Så, nu stryker vi det passet och siktar framåt istället!
 
 

Ridhus

Nu ikväll passade Jag och Mamma på att dra in Pyret till Hippo. Jag red ett pass ikväll och så blir det ett pass till imorgonbitti.
 
Idag var han pigg. Han skrittade på fint under uppvärmningen och lyssnade bra. Jag red igenom honom i alla gångarter och fortsatte med att jobba i nedsittning. Det går bättre och bättre och under de senaste tre passen har det hänt mycket. Det som var lite minus idag var att jag inte riktigt fick honom i den mjuka och låga formen som vi vill ha honom i, men det är bara att fortsätta kämpa! Förutom nedsittningen så fick jag en bra känsla i traven (lättridning) och galoppen. Han kändes väldigt mjuk och fin i kroppen och trampade gärna på ordentligt.
 
Fast det gick både bra och mindre bra bitvis så är jag helnöjd med passet. Till 80% kändes det bra och i 20% kändes det mindre bra. Men nu blir det att fortsätta jobba imorgon. Råtaggad!
 
 

Ridsår

Är jag den ända i denna värld som har förmågan att få skavsår i ljumske/början av insidan lår ibland efter ett ridpass? Jag hoppas inte det!
 
Efter 2 dagar med kämpande i trav nedsittning kom dessa skav fram, halleluja, eller NOT! Så igårkväll när det gjorde ont så gick tankarna i mitt huvud att jag måste plåstra om det, annars kommer jag inte att kunna bära byxor dagen därpå. Och hur mycket jag än skulle vilja vara byxlös så tror jag inte att det skulle uppskattas på jobbet att jag bara kom i arbetströja, trosor och arbetsskor (Herregud vilken syn!)
 
Sagt och gjort så rotade jag i medicinskåpet, och jag hittade Compeed skavsårsplåster. Det fick bära eller brista. Värmde det och satte det på plats över skavsåret. Och voila, det slutade göra ont, jag kunde bära byxor på jobbet och det sitter fortfarande som en smäck nu ikväll.
 
Så mitt tips till er: Använd Compeed skavsårsplåster!! 
 
 

Sadelprovning

Idag kom sadelprovaren ut och kollade våra sadlar och provade dom på våra killar!
 
Pridde: 
Hoppsadel: UA
Dressyrsadel: UA
- Var mjuk och fin i kroppen!
 
Lucky:
Pyrets Hoppsadel: Fungerar bra med ett tjockare schabrak eller en tunnare padd + tunnare schabrak
Priddes Dressyrsadel: Fungerade bra med en frontfiller
- Spänd i bogpartiet!
 
Pyret:
Allround mot hopp: Har fått byta ut padded mot en frontfiller, då sitter den bra
Priddes Dressyrsadel: Fungerar bra med en frontfiller
- Mjuk och fin i kroppen. Har musklat på sig i halsen och bogpartiet, men även på bakre delen av ryggen och rumpan. Nu jobbar jag vidare med att muskla runt manken och början av ryggen. Men då han bygger muskler både fram och bakifrån så kommer det sedan att mötas på mitten (förhoppningsvis!). Han ska ridas utan schabrak tillsvidare då hans päls (som är klippt) fastnar i schabraket och rycks lös, och det är därför han har fått en kal fläck av padden.
 

Duktiga Lucky!

Nu har vi varit inne i stallet helt själva och det gick huuur bra som helst ☺ I söndags hade jag turen att det var helt tomt på hästar i stallet så då skyndade jag mig att ta in honom för att se vad han tycker om det. Och finaste killen fixade det med glans. Ropade lite på sina vänner och vandrade lite fram och tillbaka innan han ställde till sig och började slappa ☺ 
 
Nr 2 på min mål lista : att rida själv. Fixade vi också i går ☺ Så summa sumarum så är det en oerhört stolt och lycklig kvinna vid tangentbordet i dag. Min fina prins har ställt om sig till privathäst på absolut bästa sätt. Han trivs som fisken i vattnet ( min tolkning iaf ☺ ) och bara det blir lite bättre förutsättningar så ska han få börja prova att sova ute någon natt nu och då. Tror att han kommer att älska det ☺ Men först måste vi få våran riktiga hage så att han har huset att bona in sig i även på natten ☺
 
Även Pridde & Pyret fick röra på sig i går. Det blev en prommis med dom båda och med vovvarna och med det underbara vädret så var det otroligt skönt att få känna hur våren sakta men säkert närmar sig även våra breddgrader ☺
 
 
 
 
 

Glappsko

Det är snart 8 veckor sedan som Pyret hade besök av hovslagaren och inte förens igår fick han sin första glappsko. Den glappar väldigt lite men shit vilken förändring sedan för några månader sedan! Imorgon kommer nog Johan och sömmar om lite så att han klarar sig tills det ordentliga besöket på måndag! 
 
För övrigt har det varit lugnt på hästfronten. Det har mest varit promenader pga. det försämrade underlaget. Igår red Jag och Vickan till Stöcke PF och tillbaka med Lucky och Pyret. Det var första gången vi red Lucky efter vägen och han skötte sig super när vi mötte buss och bilar. Det blev mest skritt men även lite travjobb. Killarna skötte sig bra och Pyret var segare än vad han har varit de senaste veckorna. Jag kan gott erkänna att jag blivit bortskämd med en väldigt pigg kille de senaste veckorna, så när han var mycket lugnare igår så kändes det nästan lite jobbigt :P 
 
Så, idag blev det en dag i hagen tills skon är på plats ordentligt igen. Så det blev en massa hagmys och markservice idag :)
 
 

Lucky tuffar på

Idag motionerade vi hästarna på lillåkern. Jag och Lucky jobbade i skritt och trav medans flickorna körde på i alla gångarter. Det var pigga killar vi hade eftersom det sunkiga underlaget i en veckas tid inte lämpat sig för någonting mer än skritt. Dessa gånger är det verkligen trist att inte ha ridhus på skrittavstånd ☺ Men vi kan ju inte få allt, eller hur ☺
 
Men alla killarna skötte sig super, och det var faktiskt riktigt roligt att få göra någonting annat än att bara skritta rakt fram i skogen, gillas av både två och fyrbenta. Och att sedan temperaturen låg på + 8 grader gjorde ju inte kvällen sämre. Så skönt att den hemska isen håller på att tappa sitt grepp och marken kommer fram mer och mer.
 
Lucky var som vanligt superduktig. I dag så höjde han inte upp huvudet heller som han brukar så det tackar jag för. Har alltid behövt använda mig av pallen för att tränsa, men inte i dag ☺ Happy face!! Och att han sedan förstod att han inte skulle följa med sina kompisar när dom galopperade i väg, ja det gav honom hans andra guldstjärna för dagen ☺ Han har annars lite jobbigt med att dom andra far, speciellt som i dag när vi var på ett helt nytt ställe. Då är det allt liiiite läskigt att vara själv när kompisarna sticker iväg ☺
 
I morgon är det bara Jag och Lucky i stallet. Men vi kommer att ha saker att roa oss med så inte gör det någonting att flickorna är hemma. Vi jobbar vidare med att vara på banan själva utan kompisar och så ska Lucky få göra av med lite energi på lina, lillplätten vid hagarna är i stort sett isfri och uppmjukat uppifrån så det tackar vi för ☺
 
 
 
 

Inre tankar!

Är så äckligt less på vädret! Så fort det börjar vankas någorlunda bra underlag så blir det varmt eller regnar. Pyret har fått en lugn vecka. Har i stort sett skrittats hela veckan. Känns så jäkla surt! Och sedan jag råkade köra utan bromsar förra hösten i halkan (fick veta att jag var bromslös vid Butökat uppkörningen) har jag blivit chicken och vågar inte chansa helt enkelt. Det gick äckligt bra då, men bara för det så betyder det inte att det går bra nu. Fegis? Javisst! Nu ber jag till er vädergudar däruppe att ge oss bra före!!!!
 
För övrigt, hur går det då med Pyret? Jadu, när han stått stilla klockrent i gången i tre dagar när jag gjort iordning honom så åkte tempen fram för att seriöst se om han hade feber. Och jag fick snabbt se att så inte var fallet, och det visste jag ju egentligen innan då han varit så pigg och glad för övrigt, men ändå! Sedan han tillfrisknade efter alla bekymmer som vårat första ca 1,5 år bestod av har han succesivt fått det svårare att stå stilla i gången. Han har som jasat lite fram och tillbaka helt enkelt ända tills han förstått att vi ska gå ut.
 
Vi skämtade lite om att han var rädd att bli utbytt då det började i samband med att Lucky kom. Men samtidigt har jag gått och grunnat lite på det hela och kom fram till en sak: Jag har under en längre tid levt med en inre stress som har varit enorm. Jag har varit bitter och bitchig om vart annat. Svårt att varva ner och gått på i 110! I stallet var jag lugnare, men jag var fortfarande stressad. Nu när jag har fått förändringar i mitt liv, och börjat hitta ett inre lugn så har även Pyret lugnat ner sig. Men hans beteende förändrades bokstavligen över en natt. Han var densamma tills jag hade Lucky i två dagar och Cicci tog hand om Pyret. Efter mina två dagar med Lucky så kom de tre dagarna (som jag nämnde ovan) innan jag fick tempa. Så bokstavligen, över en natt fick han ett helt annat lugn inombords.
 
Så samtidigt som jag vet att den största förändringen hos honom är pågrund av mig så känns det lite charmigare att säga att han var rädd att bli utbytt. Och ja, han är hel, ren och frisk. Jag får nog ge det där att hästen verkligen är en spegelbild av en själv en större tanke. För Pyret var verkligen en kopia av mig själv! Och han har varit lugnet själv i gången sedan två veckor tillbaka. Nu hoppas jag bara på att matte håller sig på rätt köl här i livet. För allting har blivit så mycket roligare sedan dess!
 
 

Lite update om Lucky ☺

Fina killen mår bara bra ☺ Han håller verkligen på att landa i sitt nya hem. Det är mycket nytt att ta in men oj så duktig han är ☺ Han jobbas lite i stort sett varje dag, både från ryggen men även från backen. Han sköter sig hur bra som helst och har börjat att hitta sina nya vänner ☺
 
När vi rider ut är alltid Pridde elller Pyret med, som stöd eftersom Lucky i stort sett nästan varje dag de senaste 6 åren varit i flock vid ridning. När jag är själv så jobbar jag honom från backen och succesivt så ökar jag på hans sträcka från sina kompisar i flocken. Mitt närmsta mål är att han ska vara helt avslappnad själv nere på ridbanan, då kan jag både rida och jobba honom från backen helt utan att han ska känna obehag på något vis.
 
Men annars mår han super. Äter bra, mår gott, är pigg och nyfiken på ett helt annat sätt än förut. Alltid öronen framåt vid ridning, ett helt annat tempo i skritten nu jämfört med på ridskolan ☺ TurboLucky ♥ utan att på något vis bete sig illa, bara glad! En helt otroligt cool kille med ett hjärta stort som hela universum ♥
 
I dag när vi var ute på lite backjobb i trav så blåste det som f-n, storm rent ut sagt. Men så himla cool prinsen är ändå, trots att vi var på en helt ny väg än förut ( har alltid ridit skogsvägen tills i dag ) Allt nytt och blåsten på det och en sån duktig kille!! Han är bara bäst helt enkelt ☺ Men å andra sidan så har han jättefint stöd från sina nya vänner Pridde & Pyret, bästa killarna i Ström ♥ ☺
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0