Lite update från Lucky

Nu är det vår och nu ångrar jag nästan att jag inte klippte Prinsen och fick bort lite päls. Inte för att fällningen stör Lucky på ngt vis, utan för min egen skull ( Törs jag skriva det utan att bli hängd ☺ ) Suck!! Varje vår är det samma sak, päls, päls och massor med päls, överallt! Och varje gång tänker jag, huuuur mycket kan lossna från en och samma individ???
 
Men så vet jag ju också att vips så är det över och där är världens finaste sommarpäls, lättborstad blank och fin ♥ Jösses vad jag längtar till sommaren!
 
Det är bara 2 orosmoln på himlen just nu ang Lucky. Nr 1 är att han får skav av sadeln, mest på en sida. Sadeln ska kollas nästa gång som sadelmakaren kommer till Umeå. Tills vidare rider jag bara barbacka, allt för att minimera att han får ont. Men jag tror tyvärr att boven är jag själv (snett bäcken) men sadeln ska kollas hur som för det gör vi alltid en gång per år ( Koll av sadel och rygg ☺ )
 
Det andra orosmolnet är vikten på Prinsen SUCK!! Älskar små runda trinda pållar, och just nu skulle jag önska lite mer hull på Lucky. Han har fritt med hö ( bra värden ) tänderna är kollade , så just i dagsläget vet jag inte riktigt vad som falerar. Nu håller han inte på att tyna bort, men liiiite rundare fick han gärna bli. Och ni som följt vår resa med finaste Holle vet ju sedan tidigare att är det någonting som kan sätta hjärnspökern i någon av oss så är det just vikten. Nu vet jag att våren med fällning osv tar hårt på hästarna, Men ändå. oron finns där och jag är ju så mån om att finaste Prinsen ska må så bra som möjligt.
 
I dagsläget äter han fritt på torrhö ( 6-7 kg) samt hösilage ( 10-12 kg) Han har alltid mat kvar så det är som om han hade fri tillgång ( även om jag väger för att ha koll ) Till det ger jag havre, mineraler samt olja. Kommer nu att öka på havren lite mer (ogillar kraftfoder) mer eftersom han inte vill äta mer grovfoder (höet) så blir det till att öka havren ist. 
 
Annars så är det bara bra med Prinsen. Både han och jag längtar till sommaren och lite bättre väder än i dag ( sursnö från himlen ) Men bara det att ljuset kommit tillbaka gör ju så otroligt mycket ☺ Och snart ska vi ställa om klockan och då ni, då är det äntligen vår på riktigt och sommaren som är på väg ☺
 
Min finaste kille ♥
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Josefin

Jag gav Marre sockerfritt betfor och foderjäst. De fick upp aptiten så han åt ännu mera grovfoder. Men fick ändå komplitera med kraftfoder för avelsston med mkt protein. Har märkt att kavat också fallit ur... Nästa vinter behöver han nog tillskott av kraftfoder. Grovfodret räcker inte till. Men sen är han ju 18 år och har ett annat behov än chips junior på 5 år. Chips Junior är istället alldeles för rund...

Svar: Får prova det och se om det fungerar, tack för tipset :)
Sanna och Jessika Ahlenius

2016-03-09 @ 07:27:43
Postat av: Anonym

Kolla masken!

Svar: Har vi gjort 👍
Sanna och Jessika Ahlenius

2016-03-12 @ 06:54:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo