Senskada

När killarna fick sina tänder kollade av veterinären förra veckan bad jag samma veterinären att se på en misstänksam galla som hade dykt upp under hasen på Pyrets högra bakben, hon misstänkte senskada men kunde inte säga om det var det utan ett ultraljud. Så jag bokade tid!
 
Sagt och gjort. Idag rullade vi till Evidensia med Pyret. Och det var som veterinären trott, det var en senskada på sträcksenan. Han har mellan en mild och måttlig skada men ligger som tur är närmare mild. Det blir skritt i 6 veckor och därefter blir det ett återbesök för att veta hur vi ska gå vidare. Men veterinären säger att det ser ljust ut då det är på sträcksenan, och inte en böjsena som har en större uppgift än sträcksenan, vilket är super! Veterinären kunde även uppmärksamma att han hade ett påverkar rörelsemönster (jättelite!!) under traven på rakt spår, men att man i detta fall inte kunde veta om det berodde på att han var äldre, om det var skadan eller om han är stel då han har stått i en mindre hage och bara skrittat 30 min/dag.
 
Vecka 1 och 2: Skritt 30 min/dag
Vecka 3 och 4: Skritt 45 min/dag
Vecka 5 och 6: Skritt 60 min/dag
 
Så ser planen ut just nu. Sålänge vi inte märker någon skillnad så kommer våra 6 veckor framöver att se ut såhär. Upplever jag obehag eller att man ser att Pyret inte trivs så ska jag skritta mindre än det som är tanken för den veckan. Så det blir kontrollerad skritt för hand eller uppsutten och en mindre hage framöver.
 
Pyret vägde iaf 630 kg! 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo