Tattoo

Nu kommer Holle alltid att vara med mig. Det är hans frysmärkning som har fått en plats på min handled 💖
 
 

Mums

* Mintgrönt schabrak med matchande benlindor
* Mandekoration med strass
 
Hur snyggt kommer det inte att bli? Håller tummar och tår att benlindorna finns kvar ;)
 
Nu är det dax att bunkra upp med snygga outfits tills Jag och Pyret är tillbaka på banan igen. Haha!
 
Här kommer bilder på de outfits som vi har haft tidigare. Vilken tycker ni han passar bäst i?
Turkos
 
Röd
 
Brun/Limegrön
 
Rosamilitär/Rock
 
 
Lila/svart
 
Grå/Orange
 
Röd/Marinblå
 
Marinblå
 
 
 

KÄRLEK

En bild säger mer än 1000 ord!
 
 

Bilder på Pyret innan han kom till mig

Jag kom i kontakt med Pyrets gamla ägare och hade turen att få några bilder från deras tid :)
Jag frågade henne om lov att få lägga ut bilderna på bloggen och det godkände hon.
 
Visst har jag en snygg kille <3
 
Är det rätt datum på bilderna så är min sötnöt 7 år. Hur fin är han inte??
 
 

Efter flera dagar

Med för hårt underlag så har Pyret äntligen fått komma ut i hagen i några timmar. Han visade upp några snygga travsteg, kickar, slänga med huvudet och luftsprång i sin lilla hage. Min fina Prins <3
 
För övrigt så rullar livet på. Han står fortfarande i box till den största delen (han har fått vara ute 5 gånger på 5 veckor), såren läker sakta men säkert, han är go och glad och så sköter han sig lika fint fortfarande! Jag har även skrittat honom uppsutten ett varv runt stallet och han skötte sig exemplarsikt!!!!! 
 
 

Lycka

Klockan är mycket men jag är för göad, exalterad och upprymd efter en dag/natt med Vickan. Vi strålade ihop vid ca kl 13 igår och gick skilda vägar vid ca 03.45, typ 50 minuter sedan. 
 
Vi började ute i Håkis med att motionera tösen. Det var longering och ridning som stod på schemat och hon skötte sig väldigt bra (lite bus kanske slank in där i början). Hon fick plumsa på rätt bra och verkade väldigt nöjd efter passet. Det gick bra för både häst och ryttare (stolt longeringsmänniska). 
 
När tösen var rastad och glad körde vi till Frasses på Ersboda och införskaffade lite mat innan vi rullade hem till oss. Vi åt middag med min familj och precis innan vi klev ut genom dörren för att dra oss mot Ström så bestämde vi att vi skulle se Thor 2 när vi var klara med killarna.
 
Vi rullade sagt och gjort till Ström. Vi gjorde bort markservicen, pysslade och Pyret och gick på en promenad. Vi gjorde helt enkelt den rutinen som vi har just nu. Pyret var go och glad. 
 
När stallet var klart blev det shopping av gotta på Godishuset innan det blev soffläge framför tv:n för att titta på filmen, och jag tycker att den var bra! När filmen var klar så åkte Jag och Vickan för att hämta Tira, vi körde sedan tillbaka till oss för att parkera bilen, och därefter gick vi ut på en promenad i ca 3 timmar (Vi gick ca 1 mil inatt). Vi pratade om allt mellan himmel och jord och fyfan (ursäkta språket) vad roligt jag hade det. Tack Vickan för en otroligt rolig och fin dag. Du är bäst!! <3 Man märker verkligen hur lyckligt lottad man är med en så fin vän vid sin sida!!
 
 
Nej, nu är det med ett leende på läpparna som jag säger god natt och sov så gott :)
 
 
 

Ett tecken på att Pyret är värdefull

Jag offrar mina ugglehanddukar för att torka hans fossingar! /Jessika
 
Och alla som känner Syrran vet att hon är en uggleoholic, så det är STORT att hon offrar något med sina älskade ugglor på ;) Haha!!
 
 
För övrigt så var det en pigg och glad kille som jag tog hand om ikväll. Stora Gula <3
 
 
 

Å herre gud

I dag var det mormormatte som hade mig. Ja vad ska jag säga? Jag är ju en mycket tolerant herre i mina bästa år så det är ju bara att tiga och lida ;) Tänkte att det går ju alltid att vigga till sig lite mer gotta med den gamla grå än matte så helt tokigt behöver det ju inte bli trots allt :D
 
Skötte mig snyggt på prommisen, alltid bra att visa sig från den snällare sidan. Hon har en förmåga att gå upp i falset på rösten som är så otroligt enerverande för öronen, tro mig!! Så för att skona dom både för mig och Pridde så gick jag som en död ko från punkt A till B, hon gillar sånt ska ni veta, döda kor alltså, lugna djur om jag måste översätta så att ni fattar ;)
 
Men gissa sen! Jag trodde ju som att det var över efter prommisen, men det kunde jag ju bara glömma! Nu ska hon hux flux lära sig att sköta mina tassar också! Men HALLÅÅÅ! någon måtta får det väl ändå vara, hon äääär ju bara för sekig i det mesta och med mina tassar är hon väääääldigt sekig. Jag menar,det behöver ju inte ta så lång tid att jag riskerar mossbildning på ryggen, eller hur!!
 
Men SUCK!! Var ju bara att vara extremt snäll och lydig, tänkte att då går det väl liiiite fortare......ja typ fem minuter snabbare. Jag ljuger inte men det ser ut som om jag har fått lite grönt på ryggen. Men som tur är så lovade Pridde (min polare och boxgranne) att kolla upp om jag kanske måste iväg och få en vaxning så skiten försvinner (om det nu är mossa) Håll tassarna att jag bara är skitig. Gör så förbenat ont med vaxning, men vad måste inte en karl stå ut med ibland.
 
Ja som ni märker är det inte så himla lätt att vara en tolerant herre i sina bästa år. Många krav har vi på oss och ofta men inte alltid brukar gilla läget och sköta mig. Men när öronen har fått vila en stund så fixar jag lite falsett på den gamla grå eller busar lite bara för att, för sån e jag :D
 
 
 
 
 

Det tar sig, sakta men säkert

Från början såg det ut som lite skavsår, det visade sig sedan att det hade blivit blåsor (det märkte vi då de sprack), det tog ihop sig men visade sig sedan att det bara ha blivit en skorpa på utsidan och det gjorde att det blev varbubbor under skorporna, så det var bara att ta bort skorporna och rengöra och nu (ca 2,5 vecka senare) verkar såren ta ihop sig som de ska. Suck, men det går framåt ;) Pyret sköter sig fortfarande riktigt bra och jag är glad att jag har en så cool och snäll kille.
 
Tyvärr så blev det inte de bästa bilderna, men såhär såg såren ut idag, och det är MYCKET bättre jämfört med för hur det såg ut för ca två dagar sedan. Så jag är glad att det går åt rätt håll :)
 
 
Stora Gula tyckte att vi skulle skynda på med rengöringen, han ville tillbaka till boxen (höet väntade)
 
Detta MMS fick jag av Syrran förra veckan en av dagarna som hon tog hand om honom.
 

Nu är vi på väg

åt rätt håll :) Jag (åsa) och Jessika var till stallet i dag och pysslade med pållarna. Pyret ville uuuuut och det nuuuu! Och gissa vem som njöt av sin lilla prommis <3 Men vilken tur det är att han är så snäll som han är. Boxvila i 15 dagar och så himla lugn att hantera trots blåst, skymning och helt orastad som han är <3
 
Mitt i allt är jag så glad över att jag får en allt bättre och bättre kontakt med stora gula :D Vi hittar varandra mer och mer och jag inser att även jag klarar av att fixa det som ska fixas trots hans storlek och orastade kropp och med shiveringingen på det :D Känner mig supernöjd över mina framsteg och snart fixar jag att lägga upp benen och linda lika proffsigt som flickorna :D Att "pyssla" med honom så här i stallet har varit och är väldigt bra för oss båda två, gillas av mig :D
 
 
 
 
 

RSS 2.0