Ström hoppet - Jag och Pyret (Bildbomb 1)

Fotograf: Mamma och Matilda.N
 
Vadå le med hela ansiktet? Att man kan vara så lycklig av att sitta på en Stor Gul <3
 
 

En bra start på min födelsedag!

Efter att vi (Jag och Cicci) hade släppt av Syrran och Marre vid Allstar rullade vi ut till Ström för att hälsa på Pyret (Såhär 23.30 på natten.Haha). Så det första jag fick göra på min födelsedag var att pussa på min Prins på mulen. Dagen kunde verkligen inte ha startat bättre! <3
 
 
 
 

Veterinärbesök för killarna

Idag hade båda killarna tid hos veterinären för tandkontroll och vaccination kl 08.30 och kl 13.00 :)
 
Pridde var först ut. Han var superfin att dra och gick snällt på vågen. Han vägde hela 427 kg. Så vi måste banta ner skrutt ca 40 kg. Veterinären tyckte att han var fin i kroppen för sin ålder och det var minimalt som behövdes slipas av tänderna fast det var 2 år sedan han var hos en tandläkare senast. Han stod lika snällt i transporten hem :)
 
 
Sist ut var Pyret. Vi fick börja med att knyta fast handtaget till dörren fram på transporten. Han försökte öppna den 2 ggr men gav upp när man märkte att det inte gick. Han stod supersnällt under hela resan. Idag var det tyvärr inte Pyrets dag. Han var lite uppjagad och lite stressad när han ställdes in i en box för att vänta på sin tur. Det blev en del projekt inne i undersökningsrummet då han ryckte väldigt mycket i kroppen pga. lugnandet, fick något ryck och ville backa ur undersökningsspiltan (man kan inte stänga bak då han är för stor) m.m. Men i det stora hela är jag supernöjd över honom! Han vägde 644 kg. Så han går sakta men säker uppåt :)
 
 
Och utöver veterinären har vi gjort markservicen, plockat undan på stora ridbanan inför söndag, burit ner framhoppningshindret till lilla ridbanan, mockat ur Pyrets hage, kört till Stöcke PF och hämtat hinderstöd som vi får låna, fikat. Effektivt! :)
 
 
 

Vad händer med hästarna

Tja tja. Nu har det varit lite tyst här på bloggen, igen. Suckar!
 
Den 14/6-21/6 var hela familjen till Turkiet, och då tog Sofia och Vickan hand om våra killar. Och under hela veckan har vi kunnat släppa allting som har med hästarna att göra och det är väldigt ovanligt när det kommer till oss. Så ni förstår nog hur mycket vi litar på våra vänner? Killarna hade skött sig bra och blivit motionerade hela veckan. Vi fick en liten chock över det när vi kom hem, för vi var noga med att säga innan vi åkte att vi bara var glada att de kunde se efter dom och att dom kunde stå hela veckan om de inte hade tid att motionera dom. Men icket, välmotionerade och omhändertagna killar kom vi hem till. 
 
Vickans bild
 
Under söndagen pratade Jag och Vickan och jag fick lite information om vad som hade hänt under veckan. Jag fick även en liten fin förfrågan av Vickan om hon kunde få låna Pyret och rida en lektion för Marc. Hon ville prova på det då hon hade ridit honom en vecka och tycker att han är fin! Hon fick en tid för Marc i tisdags och då bestämdes det att Pyret skulle få åka till Hippo redan på måndag eftermiddag och få sova där tills på tisdag. På måndagkväll blev det en liten tur i skogen. Vickan red och Jag promenerade med Tira som sällskap :)
 
På tisdag red Vickan sin lektion och jag kom dit på eftermiddagen efter jobbet. Lektionen hade gått bra, och vi fick veta att sadeln var urusel om man skulle rida dressyr (Hoppsadel kanske inte är det bästa?). Är stolt och nöjd över både ryttare och häst! Innan vi lämnade Hippo fick han en dusch. Så skrutt fick bli ren och fin en stund iallafall. Resan hemmåt gick bra tills vi kom till Stöcke, då började han smälla ordentligt i transporten, och vi började prata om att jag hade en stressad häst och att det var jätteskumt, han brukar ju aldrig vara sådär. Men innan vi vet ordet av det flyger dörren längst fram i transporten upp, och så fort jag saktar ner ekipaget kommer huvudet med spetsade öron ut och ser allmänt glad och nöjd ut. Människorna i bilarna bakom blev nog lika snopna som vi. Syrran får hoppa ut, stänga dörren och gå tillbaka till bilen typ 5 ggr. För så fort Syrran hade stängt dörren på transporten och kommit tillbaka till bilen började han leva rövare och sedan flög dörren upp på nytt. Sista gången han hon in i bilen och lika snabbt var vi i rörlse. Dock så lyckades han få upp dörren igen, men vinden tryckte igen den ;) Så nu har jag en häst som har lärt sig öppna transportdörren, wiho, eller?! Nu ska det dit en hake! Nog för att han är världens finaste, men jag vill inte ha hans vackra huvud utanför transporten när den är i rörelse.
 
Idag red Mamma och Syrran ut. De red i alla gångarter och Mamma fixade galoppen på Stora Gula. En tummen upp för det!
 
 
Imorgon står det vila på schemat. Pridde ska vara på Evidensia 8.30 och Pyret ska vara där 13.00. Det ska få träffa tandläkaren och ev. vaccineras. Vaccinationen får vi se om de blir av då det är Strömhoppe tre dygn senare. Är det för tätt inpå så kommer vi att ringa Göransson och be honom komma ut för att ge dom sprutorna liten senare. Men vi får se hur det blir :) 
 
Imorgon ska vi även förbi Stöcke PF en snabbis och hämta några hinderstöd som vi får låna av dom inför Söndag. Det är verkligen supersnällt att vi får det!! Ett stort tack till er!!
 
Nej, nu ropar sängen. 06.00 ringer väckarklockan och då är det bara till å kliva upp. Vi har tider att passa!

Inbetningshage

Idag fick killarna gå i inbetningshagen för första gången. De fick stå i ca 35 min och när vi kom tillbaka såg vi flera rullfläckar och en högrest Pyret som kollade efter oss, men när han förstod att vi var påväg in i hagen var han snabb med att valla Pridde bort från oss ;) Han var väldigt tydlig med att han inte alls ville bli hämtad idag! Haha!
 
 
 

Hoppning med Pyret

Idag blev det ett pass på banan då det stod hoppning på schemat. Från början var Pyret lite seg, men allt eftersom passet gick vaknade han till liv och på slutet var han riktigt fin! Det blev både några sämre och bättre skutt, men när vi valde att avsluta så hade vi fått till några av det bättre slaget. 
 
Reflektioner:
- Jag måste jobba med att ha BLICKEN FRAMÅT (att det ska vara så jävla svårt??) och inte neråt!!!
- Han drar lite åt vänster precis innan avstamp
 
Nu är det bara att jobba vidare och jag känner mig riktigt nöjd över min och Pyrets insatts ikväll. Det är ändå drygt 6 månader sedan vi hoppade sist. Shit, att det har gått så länge?
 
 
 

 

Pigg kille

Idag blev det ett trav och galopp pass med Stora Gula. Det var en pigg och glad kille idag som mer än gärna slänge med huvudet när jag bad honom öka ;) Han är ju så söt när han busar. Istället för att bocka, sparka o.s.v slänger han med huvudet. Haha!
 
När vi kom tillbaka efter ridturen fick han gå ut i hagen igen medans jag fixade markservicen och gjorde bort veckostädningen i stallet.
 
Så nu är inbetningshagen, sommarbetet och städningen klar innan vi lättar från Umeå. Skönt! Har även hunnit med att boka tid hos Evidensia för tandkontroll och vaccination för båda killarna!
 
En roligt kväll i stallet med mitt hjärta!
 
 

Att ha så mycket att se fram emot i sommar

- Turkiet 
- Min födelsedag
- Åka till Lycksele över dagen
- Åselemarknad
- Stugan
- Flytta
- Häst, häst och mera häst
 
 Och SEMESTER! :)

Dagens ridpass (Bildbomb 2)

 

Dagens ridpass (Bildbomb 1)

Det blev trav och galoppjobb jämsides med åkern! Pigga och glada killar idag!
(Ignorera att vi ser ut som muppar från yttre rymden. Koncentrationen var på hög nivå!)
 
 

Nya skor

Igår fick Pyret fina hovar och nästa skoning blir den 1/8. Johan provade även att lägga upp Pyrets ena bakben (det vänstra då det är det bättre bakbenet) för första gången och han stod riktigt snällt. Är så stolt över min Stora Gula <3
 
 
 

Pyrets kropp (Lite mer än 1 år mellan bilderna)

2013 (V.20)
 
 
2014 (V.22)
 
 

Firat Pyret

Sång, godis och present. Min älskade kille blev hela 17 år idag <3
 
 

Grattis Pyret

I dag blir min älskade Stora Gula 17 år <3
Kärlek till dig!
 
 

RSS 2.0