Packat och klart

Eller ja, det mesta iallafall. Jag har skrivit en kom ihåg lista på svarta tavlan i stallet inför fredag. Så alla som läser detta: Det är en förvirrad Sanna som har tagit upp en del av tavlan, jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Haha :)
 
På listan stod det sadel och borstar. Men då tyckte Syrran att vi även skulle skriva dit ponnyn så att jag inte skulle åka ifrån honom. Och för er som undrar så kan man nästan åka iväg utan det viktigaste, hästen. Och tro mig, det har Syrran varit påväg att göra. Det var inför en träning med Pyret. Vi packade in alla saker i bilen och därefter hoppade Syrran in och satte fast sig. Så då blev jag ju tvungen att öppna dörren och fråga henne om hon inte hade glömt någonting. Haha!
 
Så tillbaka till det jag egentligen skulle få fram. Alla höpåsar står i transporten och allting förutom det ovannämnda är packat inför helgen. Så på fredag behöver jag bara ta allt pick och pack å rulla mot Hippo med finkan och ponnyn där bak :) Och så kommer vi att ha världens bästa sällskap i helgen. RÅTAGGAD!
 
 

Dessa ska införskaffas

Då Pyret har varit duktig på att plocka av sig skorna lite nu och lite då så ska han få ha dessa på sig runt om :)
 
Svart, lack och ludd. Vad kan gå fel? Mums!
Kostar 229 kr/paret och går att köpa på Hööks :)
 

Pyrets hull

7 veckor med boxvila och 18 kg hö/dag och killen ser ut så här i kroppen. Det blir nog att ge honom mer hö när när han börjar ridas då han lätt drar ihop sig :)
 
 
 
 
 

Lycka!

Hovis kom för att kolla hur bakhovarna såg sedan förra skoningen (ca 4,5 -5 veckor sedan). Jag trodde inte att det skulle gå så bra som det gick då Pyret lyckades slita sönder en del av hovarna igen för ca 1 vecka sedan. Men tjiii fick jag för det!
 
Hovarna har hårdnat och vuxit som gräs! Hovis fick ta bort ca 1,5 - 2 cm på båda bakhovarna!! :D Och allt detta har skett från senaste skoningen! Det blir att fortsätta med Hoof aid då vi började med det i samband med senaste skoningen då det har gett ett så bra resultat på hans hovar under dessa veckor! Förutom Hoof aid så får han ca 3 kg mer hö nu, och det kanske också har ett finger med i spelet? vem vet :)
 
Jag hoppas och vill att detta ska vara slutet nu! Jag vill, Jag vill, Jag vill!!!
 
Vänster bak
 
Höger bak
 
Några delar av allt som Hovis fick ta bort :) 
 

Missade 1:års dag

Du har funnits vid min sida i 1 år och 9 dagar ♡
 
 

Vårbilder, Del 2

 

Vårbilder, Del 1

 

2 veckor!

 
Har ingen ny bild just nu så en gammal bild får duga. Varje gång som jag tittar på handleden får jag ett leende på läpparna. Den påminner mig om världens finaste vän och själsfrände! Kärlek till dig!
 
Att en så liten grej kan ge en så stor lycka och frid i själen. Tatueringen var avslutet på våran resa! När den var på plats lyftes en stor tyngd från mitt hjärta. Du är och kommer för evigt att vara med mig! 
 
 

 

En hint

Om vad jag vill ha i present när jag fyller år ;)
 
Tränset finns att köpas här
 
 
ÅÅÅHHHH Kär!!!
 

Dagen

- Jobb
- Vickan kom hem
- Zarelle
- Hippo: Middag och titta på Micke träning
- Pridde och Pyret
 
Det blev en em och kväll i hästens tecken med bästa Vickan som sällskap. Måste jag säga mer? UNDERBART!!! Alla hästar var goa och glada och Pyrets sår såg bättre ut. Nu ska jag och mitt leende krypa till kojjs. Imorgon vankas det Hippo med Mamma :)
 
 
 

Zarelle

Vickan är bortrest i några dagar (söndag till fred-, lördag?) och då tar jag hand om hennes tös. Det är markservicen (mocka, hö, vatten, kraft) och lite motionering som ska göras med henne under dagarna framöver.
 
Tanken är att jag ska ta henne på lina de dagar som det är fint väder ute och turen har varit på min (våran) sida både igår och idag. Igår blev det travjobb på lina i ca 15 min och hon skötte sig super. Hon blev lite spänd och fundersam när det körde förbi några skotrar men så fort jag bad henne att jobba på så la hon fokusen på att arbeta igen. Hon var lugn och sansad och verkade allmänt nöjd när passet var avklarat :)
 
Idag blev det trav och galoppjobb på lina. Förutom att hon fick rulla på i trav och galopp så tränade vi en del på tempoväxlingar. Och även idag skötte hon sig super. Hon var lugnt och avslappnad till största delen av passet :) Det blev en pass på ca 15 min och sedan avslutade vi då allting gick så bra. Så nu hoppas jag på ännu fler fina dagar så att jag fortsätta med longeringen då det har gått så bra de dagar som jag har haft henne helt själv!! Hoppas!!
 
Förutom markservicen och longeringen så har det blivit mycket borstning och mys. Hon hälsar till matte <3
 
 
 
 

Morris

 
 
 

RSS 2.0