En bra start

På långhelgen!
 
Så fort jag slutade jobbet åkte jag och hämtade Syrran för att sedan rulla vidare till Ström. Vi fixade markservicen och tog sedan killarna på en tur. Idag valde vi att rida över Botniabanan och rida mot Bussjövägen. Det blev trav och galoppjobb och var ska jag börja. Pyret var pigg, och stark, och pigg! Haha! Han skötte sig bra men stoppsträckan var lite längre än vanligt.
 
Sedan jag har fått sätta igång Pyret igen har jag blivit som ett litet barn :P Ex idag: Jag skulle skritta av Pyret, men jag var ju tvungen att ta en till sista galopp på den innan "förstördes" då han hostade. Haha, skaffa sig anledningar för att få fortsätta trava och galoppera på sin stora kluns? Javisst! ;)
 
När stallet var klart och en nöjda tjejr satte sig i bilen rullade vi å köpte mat för att sedan åka till Vickan. Där blev det mat, en massa prat och mycket skratt, soffhäng och titta på videon som hon hade gjort på sin och Zarelles resa tillsammans. Och hux flux var kl 23.30 och då blev det dags att rulla hemmåt då den yngsta av oss jobbar imorgon ;) Syrran har alltid funderat varför det kan ta en sådan tid för mig och Vickan att gå skilda vägar när vi är klara för dagen, men idag fick hon nog svaret på det ;) Hur mycket vi än ses så har vi alltid lika mycket att prata om! 
 
Nu blir det sängen och imorgon blir det shopping med Mamma inför Turkietresan och så ska jag *Trumvirvel* vara med Vickan under em/kvällen! WIHOOOOOOO!!!!
 
 
 

Att ha ett bra liv!

Det slog mig härom dagen hur mycket jag har i livet och jag är endast 25 år gammal. Jag är verkligen lyckligt lottad och ibland kan jag komma på mig själv om hur otaksam jag låter. Ex, Jag tjänar för lite, jag har inte råd med det och det, jag har inte tid med det o.s.v. Jag är inte ensam om det va? (Hoppas jag iallafall!)
 
- Jag har en familj och vänner som älskar och stöttar mig
- Jag har två utbildningar (Djurvårdare och Undersköterska)
- Jag har en tillsvidaretjänst på 100% inom kommunen
- Jag har min första lägenhet (Visst, flyttar inte in förens om 2 månader, men endå)
- Jag har en bil
- Jag har världens finaste häst <3
- Familjen har en stuga, skotrar, mopeder, husvagn, hästtransport
 
Hur många idag lever inte på vikariat månad efter månad, kan aldrig resa från stan, har blivit tvungen att sluta med sina intressen o.s.v? 
 
Nej, det är nog inte förens man tänker efter och inte tar allting man har för givet som man verkligen förstår hur bra man har det. Jag kan gnälla och känna mig trött och sliten, men mitt liv är verkligen mer än bra!
 
 
 
 
 
 

En tur i skogen

Nu ikväll red jag ut med Julia och Lillan. Vi var ute i ca 1 timme och 15 min (Japp, kollade klockan). Vi red i skogen och Julia passade på att visa mig nya vägar. Det var jättebra underlag så dit blir det att rida fler gånger! Vi red i alla gångarter och gissa vem som taggade till i galoppen ;) Stora gula såklart. Han hade bra energi och rullade på fint bortåt, men när vi vände hemåt vaknade han till ännu mer och ville springa ännu fortare, han gjorde även något lite knix med lilla rumpenstumpen. Haha, Sötnöten!
 
Fick även en fin kommentar av Julia: Man ser hur rumpmusklerna arbetar ;) (På Pyret, inte mig!)
 
Han skötte sig riktigt, riktigt bra! Speciellt om man tänker på att det är första gången som jag är ute och travar/galopperar i skogen med en annan häst än Pridde som sällskap. Är en stolt matte!! <3 Jag och Julia fick även ett gott skratt när vi skrittade hemmåt. Jag säger då det, hästar kan verkligen göra ens dag!
 
När vi var klara med stallet blev det födelsedagsfika och present till födelsedagsbarnet (Stallägaren) ute i det fina vädret med trevlig sällskap. Hela em och kvällen har varit underbar!
 
 
 
 

Promenad

Efter att Pyret har rejsat en del i helgen + stått ute en natt i det vilda var han rätt så seg och icke pepp på att jobba igår när vi var ner till åkern en sväng. Så idag tog vi en promenad i det fina vädret istället för att rida. Det var väldigt mysigt men shit så varmt det var, det märks att man inte är van vid värmen ;)
 
 
 
 
 
 
 

Team Ahlenius luvan

 
Idag ramlade den ner i våran brevlåda och shit så nöjd jag är! Imorgon ska jag prova den <3
 
I september förra året kontaktade jag ett större företag som man kan beställa egendesignade schabrak och luvor via. Jag frågade om det var möjligt att beställa en World cup luva som skulle vara helsvart med kristaller. Jag fick svaret att de skulle kolla upp det med företaget som gör produkterna. Jag fick inget svar efter det och valde därför att skicka fler mail, men som svar fick jag att de inte hade fått något svar än. Måttligt less över att aldrig få svar la jag hela grejen med luvan på hyllan.
 
Men då trillade Syrran in av en slump på en hemsida där en tjej gör måttbeställda luvor där man själv bestämmer hur de ska se ut. Kontaktade henne, snabbt och gjort hade hon fått min beställning och därefter gjorde hon luvan. 
 
Så, nu 8 månader senare har jag min luva. Och från det första företaget har jag ännu inte fått ett svar. Suck!
 
Är sjukt nöjd över hur luvan blev och jag hoppas att den kommer att sitta som en smäck på Stora Gula :)
 
 
 

Att vara värd miljoner!

Idag fick vi sällskap av Vickan och Sofia i stallet. Det är dom två som ska hjälpa oss med killarna när vi är i Turkiet. Vi tyckte att det var på tiden att presentera Sofia och Pridde för varandra då de ska vara följeslagare under den veckan. Vickan känner Pyret sedan tidigare så dom behöver inte en närmare presentation av varandra ;)
 
När hästarna var klara för ridning styrde jag och Pyret till skogs medans Vickan, Syrran och Sofia höll till på banan. Det blev en tur i alla gångarter då vi även har lagt i galopp i schemat. Och SHIT vilken fin häst jag hade ikväll!! Han var pigg, vaken, lyhörd och det var minimala hjälper som behövdes. Han tuggade på bettet och verkade helnöjd med tillvaron. Under hela ridturen hade jag ett stort leende på läpparna. Vilken lycka, får man vara så glad som jag är ikväll? 
 
Jag har inte kunnat rida på några dagar och jag trodde att vi skulle ha backat tillbaka några steg i den utveckling som vi har gjort, men TJI fick jag för det! Jag får fortfarande jobba och jag har en lång väg kvar. Men jag är RÅTAGGAD att se var allting leder! Och det viktigaste, det är så roligt!!
 
När vi var klara med skogen skrittade vi till banan och höll de andra sällskap. Sofia red fortfarande Pridde och jag blev mäkta imponerad. Idag var det 3:e (om jag minns rätt) gången som hon har ridit sedan hon var typ 6 år. Och hon skrittade, travade, galopperade, styrde runt honom, red lätt i traven och hoppade ett kryss helt själv. Hur imponerande är inte det? Jag hoppas verkligen att de får superroligt veckan som vi är borta!
 
Och nästa vecka blir det middag och stallhäng tillsammans igen, och då står även ridlektion Nr.2 för Sofia på Pridde på schemat. Råtaggade!
 
 
 
 

Vill köpa!

Har hittat två saker från Exklusive Horse Wear som jag vill köpa!
 
1, Bärvertäcke med front, ofodrat
2, Luva med namnbrodyr
 
Och självklart ska även dessa saker gå i svart, vitt och silver (Som resten av våra tävlingssaker till Stora Gula)
 
Är så SJUKT SUGEN! ;) Haha!
 
 

Igångsättning

Hej igen, länge sedan sist. Suck på mig! Haha! Vad händer för övrigt?
 
Nemen, vi har kommit längre i Pyrets igångsättning. Nu har skrutten fått galopp i schemat och det uppskattas kan jag lova. Han sköter sig prima med en ryttare (Syrran) på ryggen men passar på att busa lite på linan. 
 
Han fick springa på lina i lördag och söndags, och idag red Syrran honom. Jag hade sett fram emot att få börja galoppera igång honom men efter avåkningen i lördags har jag inte varit kapabel till så mycket, så Syrran har fått sköta det istället för mig. Och för er som undrar: Det var en ridskolehäst jag flög av!
 
För övrigt är han är go och glad, hovarna ser bra ut, har inte fått några skav av bootsen och sköter sig super för övrigt. Så mycket mer än så händer inte just nu. 
 
Btw, visst blev han supersnygg i sitt nya pannband? Köpte det för hela 350 kr och lapparna satt kvar ;)
 
 
 
 
 

RSS 2.0