Äckligt less på mörkret!

Känner mig bara less, deppigt och allmänt trött just nu! VILL HA SNÖ!!!!!!!!!
 
Tur att jag har finaste Pyret som piggar upp, men idag kändes det som att vi inte alls var på samma plan. Pga av mörkret och alla pannlampor (som vi och Vickand hade + alla lampor på hundarna) hade Pyret svårt att slappna av. Men allt eftersom passet rullade på gick det bara bättre och bättre, skam till den som ger sig! För övrigt kändes han pigg och glad, och skötte sig lika fint som vanligt! Tur att jag har finaste hästen <3
 
 

Licens 2015

Betald och klar!
 
 

En bild från i Torsdags

 

Stolt Matte och Vän!

Igår var som sagt Maria med på en Erik Berggren träning med finaste Pyret! Jag är otroligt nöjd över hur hela träningen gick. Efter de förutsättningar som fanns gick det otroligt bra! Maria red honom jättebra och allt eftersom träningen gick förstod dom varandra mer och mer och då gick det bara bättre och bättre. Jag är verkligen glad att jag gav henne erbjudandet, för när jag stod där kände jag mig så stolt över både min häst och Maria. De kämpade tappert och gav allt, det var en jäkla bra första pass tillsammans! Och vet ni vad, sedan han kom till vår ägo är det Maria som har hoppat honom högst, hela 90 cm! Wihoo!
 
Det blir att fortsätta jobba på galoppen och stärka honom. Och efter årsskiftet när vi kan börja dra in ska vi jobba med kombinationer och studs då Pyret behöver bli mer kvick i fötterna och börja "söka" hinderna. Men herre gud, träning ger färdighet! Det är bara att fortsätta jobba!
 
Min finaste och duktigaste dressyrpojke <3
 
 

Träningen börjar!

Återkommer senare om hur det gick för Maria och Pyret! :D

Nu är vi redo!

Dessa punkter var kvällens planer i stallet med Pyret:
- Raka kroppen
- Klippa man/svans
- Snabbsmörja hans utrustning
- Packa
 
Och nu vill ni kanske veta varför? Jo, Maria ska nämligen rida honom på en Erik Berggren träning imorgon (Hoppning). Pga orsaker (som jag inte kommer att gå in på) kan hon inte rida sin egna gråa och då får hon låna Pyret av mig. Det ska verkligen bli jätteroligt! Och dagen till ära får han ha sin tävlingoutfit. De kommer att gnistra som de STJÄRNOR de är!
 
Okej, tillbaka till kvällen i stallet. Att fixa utrustningen och packa gick på en pisskvart, att klippa manen och svansen gick hur bra som helst då han stod som ett ljus! Men, att raka är inte lika lätt. Efter många om och men, en massa tålamod och beröm fick han en någorlunda bra rakning. Inte den bästa rakningen som Syrran har gjort men den duger och han kommer inte att svettas bort i ridhuset. Men ibland undrar jag om han han förknippar rakapparaten med någonting jobbigt? Från första gången som vi rakade honom har han regaerat med att skaka lite, kunna kasta sig bakåt någon enstaka gång och allmänt spänd. Vi har ju rakat 2 hästar tidigare i flera år och de har stått som ljus och helt avslappnat, så så dåliga kan vi väll inte vara? Hmm, ibland skulle man vilja veta vad som går i deras hjärnor. Men nu är han iaf rakad och tillpiffad i man och svans! :)
 
Min finaste kille, pärla och hjärta <3 Så mycket kärlek till denna häst! <3
 
 

Till minne

Av finaste Holle!
 
 Behöver jag säga att jag grät floder när jag såg slutresultatet? Mitt hjärta och vän! <3
Videon skulle egentligen inte komma ut förens 16/1-15 (Då har det gått två år), men den får komma ut redan nu!
 
 

Känguru

Efter några dagar med vila blandat med dåligt väder så fick Pyret äntligen på sig traktbrodden nu ikväll. Då det var länge sedan vi arbetade med att hålla bakhovarna uppe i längre stunder (har inte skett sedan skorna kom på, shit, det känns som att det var evigheter sedan vi lindade hovarna!) så jag var lite fundersam över hur Pyret skulle hantera det. Men tji fick jag för det! Han lyfte snällt upp hovarna och höll dom uppe så länge som jag bad om det! Så jäkla duktig han är!!! Han betedde sig precis lika duktigt som under den tiden vi lindade hovarna!
 
Då dessa var på plats blev de först en promenad och därefter ett pass på linan. Han fick göra av sig med en del av sin överskottsenergi iaf. Haha. Det var en liten gul känguru som hoppade och studsade under passet, speciellt i galoppen. Men efter att ha fått trava och galoppera i båda varven lugnade han ner sig. När han kändes fin på linan fick han jogga en stund till innan vi bröt av och skrittade av efter byavägen.
 
Så det är en nöjd matte med en lika nöjd häst när kvällen var över. Och pricken över I:et för honom var nog att han fick kvällskrubban när han kom in. Pussgurkan! <3
 
 

RSS 2.0