Ännu en gång önskar jag en sedelpress under sängen, eller något!

Har hittat ännu mer saker som Jag behöver, eller ja, egentligen Pyret behöver! Haha!
 
Nu har jag hittat lite godingar från AvenaHorseFashion
 
Boots "Comfort Lack" fodrade 299 kr/paret
 
Lindor, 4 st - Animal Print- By Glööckler 259 kr
 
Schabrak - Animal Print - By Glööckler 479 kr
 
Fleecetäcke "Golden Crown" By Glööckler 669 kr
 
 

 

 

Ett pass på banan

Ikväll blev det ett pass på banan för Mig och Pyrert. Vi fick även sällskap av Julia och Lillan så vi hade det riktigt trevligt!! :D
 
Idag fortsatte jag att jobba på det som Camilla hjälpte mig med i Torsdags. Att få Pyret i en låg och avslappnad form. Jag kan med facit i hand berätta att det inte gick lika bra som när Camilla hjälpte oss. Vi fick inte till en lika låg och avslappnad form som i Torsdags, men det var en STOR skillnad från alla andra gånger som jag har tragglat själv och detta pass. Pyret tuggade på bettet och var mycket mjukare än vanligt. Jag jobbade på ett bra tag i skritt, när det kändes bra gick jag över till att arbeta på samma sätt i traven, och där varierade jag med att rida lätt och nedsittning (fixade ett helt varv på banan!!) och när det kändes som att det släppt en del i traven provade jag att rida på samma sätt fast i galopp. Galoppen gick inte lika bra, haha, men jag fick till några steg där jag kände att det bara klickade! Men lika fort som det var där var det borta. Men de ynka små stegen som det bara sa klick, det är fan värt allting!
 
Vi har en lång väg att vandra och väldigt mycket att jobba på, men vet du vad, Jag ser fram emot det!
 
 
 

Loppis

Hej hopp! Idag stod det Loppis på schemat för Mig och Cicci (Som snällt hjälpte till med förberedelserna igår och stod på loppisen med mig idag). Igår när vi gjorde iordning inför loppisen fick vi tömma alla ikeapåsar på innehållet och dammsuga av allting (det var bossigt då det stått i hölogen när det arbetades med höet). Och idag stod vi på loppisen mellan ca 12-15.40. Vi fick saker sålda för ca 750 kr och så blev det lite införskaffat då fynd hittades. Det blev en JH Collection väst och förbygel som fick följa med mig hem. Det var riktigt roligt att träffa gammalt och nytt folk, och en tjej minns även Mig och Syrran + Holle och Pridde från den tiden som vi stod i Kurvanstallet. Haha, det är gamla tider det. Nej, en trevlig dag med trevligt sällskap! Vi fick även en golunch från Gottardgänget. Lyx!! :-D
 
För övrigt så har det varit lugnt på hästfronten i helgen. I fredags öste regnet ner så då blev det en pysssel och pussapåmulen kväll. På lördag blev det en promenad då jag gjorde bort dom tidigt på morgonen och idag tog Syrran hand om dom. Så imorgon blir det nog et pass på banan med Stora Gula för min del :-D

Hööks

Hade jag haft en sedelpress så hade den gått varm. Pryloholicken talar ;) Mohaha
 
Pannband Vinci JH Collection 359 kr
 
  Dressyrschabrak Sassari JH Collection 399 kr
 
 Förbygel Claridge House 219 kr
 Sweatshirtjacka Kiwi CRW 399 kr
 
 
 
 

Träning

Idag hade jag och Pyret våran första träning på, ja hur blir det nu, typ 11 månader. Sist jag tränade dressyr var för Lena i November förra året om jag inte minns helt fel.
 
Så ikväll, i storm och drivis red jag ett pass för Camilla på våran ridbana i Ström. Från början gick det inte bra. Det var en väldigt spänd kille som jag satt på. Efter en stund frågade Camilla om hon fick prova honom, och samtidigt som hon red berättade hon hur hon gjorde för att få honom att slappna av. Jag och Mamma fick verkligen se skillnad på hans höga form (som han gärna går i) och hans låga form.
 
Dagens pass gick ut på att få Pyret i en låg och avslappnad form, och att jag självklart skulle rida och komma ihåg den onödiga, men ack så viktiga andningen. Vi arbetade mycket på volten i skritt och trav. Jag fick hjälp med hur jag skulle rida för att kunna plocka fram Pyrets låga form. När vi hade arbetat igenom skritten började vi lägga in små travsträckor i nedsittning. Vi började med några steg och avslutade med två varv på volten. Och det är mycket nedsittning när det kommer till mig.Haha! Och jag flög eller skumpade inte av. Inte den snabbaste traven men vi travade!! WIHOOOO!! 
 
Allt eftersom passet gick förstod vi varandra bättre och bättre och efteråt kände jag mig verkligen full av energi och lycka! Jag sitter på min alldeles egna sagohäst och vi travade två varv på volten!! 
 
 

Vad händer med Pridde?

Jag och blogga går inte riktigt hand i hand, tur jag har Sanna och Mamma som skriver med jämna mellanrum.
 
Ja, vad händer med Pridde?
 
Han har vi nu kört in, så nu är det bara att tuta och köra med vagn. Han sköter sig exemplariskt med tanke på att jag kan räkna på två händer hur många gånger han har haft vagnen bakom sig. Då han är så duktig glömmer man lätt bort att han är ju faktist precis nyinkörd, eller som en kompis sa "invand", så vid ett tillfälle vart det nog lite för mycket för honom. Vagnen skuttade och for, det skramlade från vagnen och Pridde var på G redan innan, då vart det lite skuttande på Pridde, men efter det har han skött isg toppen alla gånger vi kört.
 
Annars utöver det har vi luffsat på som vanligt med lite turer i skogen, några pass på banan och lite övingar från marken. Då Pridde har sin problematik med bakbenen så är han ju väldigt stel, men nu under dom senaste två dressyrpassen på banan har han varit så mjuk och fin så det är nästan skrämmande. Har endast kännt av spatten EN gång och det var när han fick korsgalopp i ett hörn, annars har han varit lika mjuk och fin som en 7 åring :) Dessa gånger är han värld över en miljon kr för han är så mjuk och under sig så man behöver bara sitta och tänka så gör han det, alla hästmänniskor vet vilken känsla jag pratar om.
 
Annars överlag är han är pigg och glad och trivs med livet.
 

Update (Igen.Haha)

Haha, usel på att blogga igen.....
 
Det händer inte så mycket mer än att vi variera med att rida ut och på banan, Pyret har varit väldigt pigg och glad, så under de senaste veckorna har det varit väldigt roligt att rida då det har varit en häst som har gett till 100%! 
 
 

När det kommer till pengar

 
Jag hittade Pyrets gamla veterinär räkningar från de första två månaderna som jag ägde honom. Jag har sagt att det har gått på ca 20.000 (mellan tummen och pekfingret) och idag satte jag mig faktiskt ner och räknade ihop allting som ni ser på bilden nedan. Detta visar att jag ändå hade en någorlunda koll på var pengarna åkte.
 
Och på detta papper är inte alla mediciner som jag fick köpa ut utöver besöken, smörjor, flaskor, alla extra skoningar (Hovproblemet) inräknat!
 
 

RSS 2.0