Royalblå

PYRET VILL HA!
 
 
 
Åh har ni sett så fina saker som Hööks säljer nu? Godingarna på bilderna ovanför hittar ni på Hööks hemsida
 
 
!
 

Polarpad

Idag fick Pyret använda dom för första gången. Första intrycket: Super, och att de faktiskt verkar fungera!
 
Det var mer snö på ridbanan idag jämfört med i lördags, men skillnaden från då till idag var att Pyret inte fick snöstyltor och halkade omkring. Han gick stadigt på alla 4a benen i alla gångarter under hela passet! 
 
Så nu hoppas jag på att det fortsätter så här, för då är alla ridaruntpåsnöochhalka tider över! Hoppas!!
 
 

Snösulor Polarpad

Nu när snön har kommit igen så får Pyret snöstyltor from hell. Sagt och gjort, idag klippte jag till snösulorna som jag köpte från Hööks och imorgon ska de premiäranvändas! Nu hoppas jag på att de fungerar, för då är det löst framöver med ridningen även fast Pyret inte får någora riktiga sulor vid skoningarna! Jag HOPPAS och HÅLLER tummarna för att de fungerar!!
 
 
 

Fredags

I fredags hade Jag och Cicci en hästdag. Vi åkte först till SURF. Packade ponnyhästens saker och hakade på finkan bakom bilen, lastade Irish och rullade sedan till Ström. Det gick bra att dra och han stod snällt där bak. Sedan att en bil på byavägen vägrade flytta sig trotts att vi hade hunnit svänga in på byavägen med hela ekipaget var en annan femma. Jag lyckades då backa oss ut igen.
 
När vi väl var framme gjorde vi iordning killarna (Irish och Pyret) och sedan red vi en långtur. Vi var ute i 1,5 timme. Det blev skitt och trav. Pigga killar som verkade trivas ihop. Bra väder förutom lite snöfall, men det var egentligen bara mysigt. Vi han även med att rida medans det var ljust. När vi kom tillbaka efter ridturen fixade vi Pyret och Priddes markservice innan vi lastade Irish och rullade tillbaka till SURF. När vi kom tillbaka fixade vi Irish markservice innan vi rullade hemmåt.
 
Det var riktigt mysigt! Killarna verkades trivas jättebra ihop och jag fick ett väldigt trevlig sällskap av Cicci. Så det här kommer vi att göra om :)
 
 

Ishalka

Då underlaget suger och bara är is så har killarna fått en lugnare period, igen. Suckar! Så just nu händer det inte så mycke på den fronten. Väntar på ett bättre underlag helt enkelt!
 
Lever fortfarande på denna träning <3
 
 

Holle

Det är 2 år sedan som du och jag, min finaste vän, skildes åt. Saknaden efter dig är stor och jag önskar att du var här. Tack för alla år och tack för kärleken du gav mig! Min bästa vän, andra hälft och själsfrände! Det sägs att tiden läker alla sår, visst är det sant, men jag saknar dig lika mycket ändå! <3
 
 
 
 
 

Hippodag Nr.2

Idag blev det träning för Camilla. Och jag behöver bara säga: OMG vilken häst jag har! Jag red först en stund, sedan hoppade Camilla upp och kände igenom honom innan jag fick hoppa upp och rida en stund till.
 
Pyret var riktigt, riktigt trevlig idag. Fin bjudning, mjuk och följsam! Är så sjukt nöjd över min, Camillas och Pyrets insatts idag!
 
Lycklig tjej med världens finaste häst!
 
 

Hippodag Nr.1

Idag drog Jag, Syrran och Mamma in killarna till Hippo för att trimma lite i två dagar :) Lastningen gick bra och killarna skötte sig hela vägen. Phu, var faktiskt lite nervös över Pyret då han knappt åkt finka på över ett år!
 
Syrran värmde upp Pridde och Mamma värmde upp Pyret innan de bytte hästar med varandra. Mamma var jätteduktig och travade till och med utan att svimma av alla intryck ;)
 
När de bytte hästar tog Syrran och galopperade fram honom lite innan de hoppade några språng på ett enkelhinder och när det känds bra gick de över på en tvåkombination. Fokusen idag var att hitta ett bättre tempo och att han skulle hålla koll på sina egna hovar (Självklart att syrran skulle sitta kvar också. Fniss) Allt eftersom passet gick så gick det bättre för dom, men det finns en del att öva på, men man är ju aldrig fullärd ;)
 
Både ryttare och häst slet och kämpade tappert! En stor förändring som syntes idag var att Syrran kunde ta snävare svängar i galoppen, sitta ner och samtidigt ta i honom utan att han bröt av eller gjorde sjuttioelva galoppombyten som förut, så där syns det att han har stärkt sig, men det är mycket jobb kvar!
 
Imorgon ska Camilla komma och känna igenom honom och så ska jag träna. RÅTAGGAD!!
 

Frode

Det har gått två år sedan älskade pälsbollen somnade in. För alltid älskad och saknad <3
 
 

Blod

Idag möttes vi av en Pyret med ett broddtramp på vänster fram. Det är ungefär 10 cm ovanför kotan på insidan, hur han nu lyckades med det? Det hade blött en del vilket var positivt. Men han var varm och svullen, inte konstigt egentligen. Jag rengjord det med klorhexidinshampot (ut med det tunga kavalleriet på en gång!). Så imorgon får vi se hur det ser ut. Är det bättre lutar det mot en tripp till Hippo med övernattning för båda killarna :)
 
 
 
 

En stor förändring

Idag har jag arbetat mitt sista pass som Ekonomibiträde i Sävar Måltidsservice! För på måndag går jag på ett vikariat på 1 år som Uska! Jag har fått äran att börja arbeta på Marielunds äldreboende!
 
Lycklig tjej!!
 
 
 

Nu jäklar!!

Är vi redo för det usla underlaget, vi och Pyret! Sulorna från Hööks är nu införskaffade!! Wihooo!!! Nu hoppas jag på att de fungerar bra då de ändå kostade 458 kr (om jag minns rätt vill säga). Hoppas även på att de är någorlunda hållbara så att de inte ryker inom några dagar :P Det skulle tyvärr vara min typiska otur ;)
 
 
 
 

Nästa inköp

Blir dessa från Hööks, för 229 kr paret (Misstänker jag att det är!)
 
 
 
Då Pyrets hovar är som de är vill inte hovis att han ska ha sulor som sitter mellan hoven och skon som ev kan göra att skon sitter sämre (Det vill vi verkligen inte att de ska göra, sitta sämre alltså!) Men då vädret är som det är så får han rejäla snöstyltor när man rider ut så han är verkligen som Bambi på hal is! Så, med dessa på tassarna kanske det går att rida igen? 
 
Är det någon som har testat? Fungerar de bra?

Skogstur

Idag efter att all markservice var fixad åt båda killarna fick Pyret en ordentlig genomgång med borsten och sedan en tur i skogen. Då underlaget suger så hade jag räknat med att bara skritta. Men tji fick jag för det, vi hittade en bit som fortfarande var täckt med snö (allt annat är en isbana) och där rullade vi lite i trav och galopp fram och tillbaka några gånger. Jag hade en mycket pigg kille som traskade på så fort han kunde på de isiga vägarna ;)
 
 
 

Stalldag

När man har tid att vara i stallet utan en tid att passa är superhärligt (men tid att passa menar jag typ nanna kudden inför nästa arbetsdag.Haha)
 
Idag har jag hunnit med:
- Mocka
- Spåna boxar
- Väga upp hö
- Fylla på vatten i hagen
- Promenerat 
 
Och allt detta x3 hästar. Och ända ha en massa tid av dagen kvar! Det händer inte ofta! Haha :D
 
Det blev även en lång mysstund med Pyret i hagen. När han kommer med spetsade öron och vill mysa blir jag alldeles varm i själen. Att få uppleva kärleken som en häst kan ge är helt obeskrivligt! Människor som säger att man inte kan köpa lycka med pengar har aldrig köpt en häst ;) 
 
 

Kickat igång det nya året

Med att mocka ur all dynga vi kom åt ur Pyrets hage :) Så nu har han det fint igen (tills det töar bort ännu mer is så att allt som ligger därunder kommer fram). Men men. Utöver det gick Jag, Mamma, hästarna och hundarna på en promenad i det fina (ironi) vädret! Alla killarna skötte sig finfint!
 
 

1/1-2015 På med tolkselen!

Ett nytt år som vi kickade igång med att "provtolka" efter Pyret. Då vi inte vet om han har blivit tolkad efter förut så valde vi att sätta på honom tolkselen och så gick Syrran efter. Hon la tyngd i selen, gick ut på sidorna så att linan tryckte på sidan av rumpan m.m. för att vänja honom med olika tyngder och tryck. Från början var han spänd och inte alls så förtjust över situationen, men allt eftersom tiden gick slappnade han av mer och mer. Så på slutet sket han fullständigt i att Syrran gick där bak, då gick han med avslappnat huvud och traskade på som vanligt! Superstolt matte <3
 
 

Saknar dig!

Mitt hjärta och bästa vän, min andra hälft och själsfrände <3
 
 

1:a mötet med rissla och renfällar

 

RSS 2.0