Ny energi

Ikväll blev det en superhärlig ridtur med Syrran och Vickan. Vi red först genom Stöcke och sedan via skogen och bron över Botniabanan hem. Hästarna tyckte det var roligt och det blev en del galopparbete. Pyret fick jag ta igenom lite då han "smygstirrade" på saker för att leta sig en anledning att få blir lite "rädd". Men skam för den som ger sig. Efteråt var han superfin!! Alla killarna skötte sig bra och det var nöjda ryttare som skrittade hemåt. Taggar morgondagen då programridning står på schemat för mig och Pyret! :)
 
 

12 veckor, 1 månad!

Idag blir älskade Kirvan 12 veckor! På tisdag blir det ett besök till veterinären för 12 veckors sprutan! Min kille börjar bli stor <3
 
Och idag har min älskade lilla tuss bott hos mig i en hel månad. Förstår inte vars tiden har tagit vägen! För var dag som går blir han större och större. Han växer så att det knakar.
 
 

Programridning

Red ett pass för Camilla igår. Uppvärmningen gick väll sådär. Pyret var lite på tårna och tyckte att de som sågade och klöv ved på gården bredvid stallet var obehagliga (de syntes tydligt från ridbanan), att det fanns någonting "hemskt" vid byggnaden bredvid stallet och att stallägaren med bihang var obehagliga medans de la upp plankor på hög bredvid ridbanan. Så det var en allmänt spänd kille som fick fram fin nacken samtidigt som han tassade fram. Haha! Men när han var lite mer avslappnad och uppvärmd började vi med programridningen.
 
Försök Nr.1:
Gick kattskit helt enkelt. På tok för mycket missar. Hade svårt med vägarna och det gjorde att jag inte kunde slappna av och bara rida på känsla. Det gjorde mig spänd och sedan Pyret spänd. Dåliga vägar och en hel kortsida där det skulle vara trav fick jag inte ner honom från galopp, där blev det lite studs/kanintendenser. Det positiva var ju att han gav allt i galoppen iallafall. Haha.
 
Försök Nr.2:
Gick mycket bättre då jag kunde slappna av mer och att jag minns vägarna mycket bättre jämfört med försök Nr.1. Både jag och Pyret var mer avslappnade. Och det var ju pga att jag kunde slappna av helt enkelt.  Jag är speciellt nöjd med galoppen. Han kändes mycket mjukare och stadigare. Det blev fortfarande en hel del missar men känslan och vägarna blev mycket bättre detta försök.
 
Det är jätteroligt att rida program men jobbit är det. Jag har fortfarande mycket att jobba med men jag känner hur det går från klarhet till klarhet, Pyret är schysst och ställer upp medans jag får chansen att utvecklas till det bättre. Wihoo. Taggar nästa pass som är på måndag!
 
 

Nytt in

De senaste 2 sommrarna har jag haft trasiga sommarridskor. Jag kan lova att man lärde sig hur man skulle vrida fötterna för att inte få in vatten genom hålen. 
 
När vi var ut med Mormor och Morfar tidigare så gick vi till Hööks då jag skulle passa på att köpa nya ridskor då jag inte vill ha ännu en sommar med de gamla. Och då fick jag dom i en förtidig födelsedagspresent!! Hur bra var inte det? Så nu har jag sprillans nya ridskor som sitter som en smäck (har använt dom i stallet) och så har jag beställt hem nya chaps från Horsemeup. Så nu invigs sommaren med nya skor och chaps! Vid nästa lön måste det dock införskaffas nya ridbyxor då mina gamla (som jag har sedan dragkedjan på de nya ridbyxorna gick sönder) inte är i bästa skick de heller. Haha!
 
Så, här är skorna från Hööks
 
Och chapsen från Horsemeup
 
 
 
 

Kirvan

Veronika.S var snäll och fotade Kirrekirr när hon var på besök förra veckan. Min finaste Kille <3
Tack Veronika för de fina bilderna!
 
Sugen på en ny tattoo. Kan ni gissa vad? 
 
 

10 saker du kanske inte visste om Pridde!

1. När man kratsar hovarna lyfter Pridde så gott som alltid på hovarna själv. När man ställt ner första hoven lyfter han upp andra hoven på en gång åt en, utan att man behöver be honom om det.
 
2. Pga av punkt 1: Vid ett tillfälle lyfte han en bakhov åt mig då han trodde att det var den som jag skulle kratsa, men jag bad honom istället för att lyfta frambenet på samma sida. Då han alltid vill vara till lags lyfte han på frambenet innan han hunnit ställa ner bakbenet, vilket resulterade att han höll på att tippa omkull. 
 
3. Jag har mer pli på Pridde än vad jag har på min hund haha :)
 
4. Priddes tycker INTE om påslagna vattenslangar. Vattenpölar, sjöar och hav går super, men fy tusan för vattenslangar!
 
5. Han tycker hundar är såå intressanta. Är en hund i närheten vill han gärna snusa på den.
 
6. När Rufus var valp bet han tag i Priddes svans och hängde i den när vi var ute på en prommis. Pridde brydde sig inte ett skvatt.
 
7. Pridde ogillar när man lägger tyngd på korset. Stannar man med fötterna för länge när man hoppar upp "lyfter" han lite på baken (typ 5 cm). 
 
8. Pridde är en jäkel på att korta galoppen. På en linje mellan två sockerbitshinder där det skulle vara 4 galoppsprång fick vi in 12 st!
 
9. Att ha dansande och stegrande hästar bredvid oss på prisutdelningar har aldrig varit något problem. Långa tyglar och en halvsovande Pridde var standard.
 
10. Stallägarens pappa har inga problem att leda ut Pridde till hagen med sin rullator.
 
 
 
 
 

6 saker ni kanske inte vet om Pyret

1,  Har fått ett ryck att inte vilja bli lastad. Men efter en del träning så går han på klockrent om man lägger ut longerlinorna på backen så att det blir en "gång" till hästfinkan.
 
2, Han tycker inte om hårdbröd.
 
3, Så fort han kommer till hagen ska han dricka och det spelar ingen roll om han har varit borta 5 min eller 2 timmar. 
 
4, Hade han fått bestämma så hade han krypit upp i knäet på en. Han älskar att bli klappad och kelad med. Han är väldigt uppmärksamhetssökande.
 
5, Är inte så förtjust i att bli borstad.
 
6, Han tycker att vagnar (rockard, sulky mm) är obehagligt när de är i rörelse, ev stillastående ibland.
 
 

Vad händer

Jag lever fortfarande i min Lilla Kirvanbubbla. Han växer så att det knakar. Han går fotfarande jättefint i koppel och vi över på Kom, Nej och Stanna. Nej och kom fungerar bättre än Stanna, men han är ju bara 11 veckor. Allting kommer! Han sover hela nätterna, rastas oftast sista gången runt kl 23 och sover sedan till allt mellan 06.30 och 08.30. Han är full av energi och man kan inte göra annat än att älska honom. En liten herre med mycket egen vilja och humör ;) Min älskade lilla skrutt <3
 
Pyret lever och frodas. Missade min första skoning under ALLA år som hästägare. Fick ett sms dagen efter av Hovis som undrade om jag missat eller bytt hovslagare.. PINSAMT! Men nu har han nyverkade hovar och nya skor. Han skötte sig bra men var lite tyngre än vanligt.
 
Utöver det så rids han både på banan och ut. När vi är ute är det mycket fokus på att galoppera på ordentligt, och när vi har ridit på banan har vi varierat med dressyr och lite hoppning nu på slutet. Det har varit lie jobb på att rulla på en volt med ett hinder i och sista passet på banan avslutade vi att hoppa ett räcke på 80 cm. Och finaste Pyret bar mig snällt över, även när matte höll på att tuugga grus 2 ggr för att hon kom ur balans efteråt. Men det parerade han snällt upp!
 
 

Lycka!!

En galopptur ute i skogen med Jessika & Pridde gjorde min dag ☺ Finaste Prinsen var bara bäst ♥ Så lycklig över att killen flyttat hem till oss ☺ En av dom bästa saker som hänt mig, förutom en massa annat förstås ( barnen, Jörgen, familjen, våra hundar, Pridde & Pyret mm mm ☺ )
 
Bilder från i dag ☺
 
 
 
 

RSS 2.0