Vila

Då Pyret har rasat vikt (fett och muskler) väldigt fort så får han ta det lugnt i en obestämd framtid. Det blir bara promenader och något enstaka pass varje vecka där man hoppar upp och rider honom i alla gångarter bara för att han inte ska stelna ihop.
 
Vi har slutat att ge honom hösilage då det började i samband med det, så jag misstänker att han har svårt att tugga det helt enkelt. Har även gjort en kolla masken och där låg han bara på 150 i blodmask, så det är inte masken som spökar och det känns skönt att veta det.
 
I helgen hämtade vi hem 1600 kg torrhö på storbalar och Mamma har även bokat 1,5 ton torrhö från ett annat ställe som vi får hämta pö om pö. Det känns lugnande.  
 
Så, nu blir det en lugn period och nu får vi vänta på att det vänder.
 
 

Ett steg fram, två steg bak

Så ser det ut för mig och Lucky just nu. Vi kämpar på med det jobbiga ( form och galoppen) och njuter av det som är lättare ( gos, uteritter och våra egna magiska stunder)
 
Min fina kille har börjat att få havre som komplement till höet. Lite lägre Mj värde i år än tidigare år så vi kompleterar med havren  för att få en bra kvot och lagomt av allt. Lite skadad som jag är av Holles havreskalle så håller jag tummar och tår att Lucky har ett lugnt huvud trots havre som tillskott, annars blir det att hitta annat alternativ ☺ Men som det ser ut nu så verkar det går bra i alla fall ☺ Håll tummarna!
 
Eftersom jag har fotograf mellan varven, tack Sanna & Jessika, jag och Lucky är så tacksamma för det ☺ så kommer det lite bilder här på oss ☺
 
 
 
 
 

Whoop whoop!

Skon är på plats och hästen ridbar igen! Nu jäklar är vi på banan igen! :D
 
 

Tappsko

Första tappskon på, ja jag vet inte hur länge. Så till och med måndag fm kommer Pyret att få stå inne. Och därefter får vi se hur det blir. Allting beror på om Pyret får på sig en ny sko eller om jag måste införskaffa en barfotaboot som han kan ha på sig dygnet runt. Vi får vänta och se :)
 
 
 

Lite Lucky & Jag bilder

 

Lucky och jag

Ja var är vi någonstans? Vi är mitt emellen formarbete och skänkelvikningar. Vi njuter av långa härliga galopparbeten i skogen. Vi har börjat att nosa på tömkörning i alla gångarter, och det går över förväntan bra ☺ Jag och Lucky har 2 fina medryttare som liksom jag tycker att prinsen är bäst, tack för all hjälp, ni är guld värda! ☺
 
Jag tränar vidare för Camilla och vi kommer längre och längre, Lucky är så oerhört duktig ♥ Vi pratar mer och mer samma språk och det glädjer mig verkligen ☺ Vi njuter av att det har blivit mindre ohyra i luften men sörjer samtidigt att sommaren snart är förbi. Lucky sover ute på nätterna och bästa stallägaren håller på att bygga ett nytt större hus så i vinter blir det halm i huset och en skön vilbädd för finaste prinsen ♥
 
Ja vi har det verkligen bra tillsammans. Varje gång som jag varit i stallet åker jag därifrån med ett lyckligt leende på läpparna och ett hjärta som sväller över av lycka, är så himla tacksam för min familj som gjorde detta möjligt för oss ♥ Tack!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Bebis har blivit stor

Av det vi kan se så är valptänderna borta och har de har ersatts av de permanenta tänderna. Lillskrutt har blivit stooor ♡


Tävling på SURF

I helgen, 29/8-30/8, var jag och Pyret på Surf och tävlade. Det blev en klass per dag.
 
Lördag: Vi ställde upp i en Regional LB:2 och resultatet blev 51.33 %, Plats 17 av 19. 
 
Söndag: Vi ställde upp i en Lokal LC:2 och resultatet blev 61.83 %, Plats 2 av 4.
 
Överlag så blev det en helt okej helg. Det som kändes tråkigt var att känslan inte kändes så bra. Vi kämpade tappert men att den goa känslan om att vi hade gjort någonting bra fanns inte riktigt där. Men Pyret skötte sig super när vi drog han i transporten, han stod lugnt och stilla i låneboxen och han skötte sig bra när mamma promenerade med honom och när jag red fram. Det var inge stress eller jäkt. Så jag känner mig riktigt, riktigt nöjd :)
 
 

RSS 2.0