Nu närmar sig sommaren

Och på fredag kommer våra killar äntligen att få komma ut på sommarlovsbete ♥ Förhoppningsvis kommer det lite bilder då, tror att det kommer att bli lite mer bus och spring denna gången eftersom min älskade Lucky ska få gå med sina kompisar i år. Förra sommaren var han (Lucky) lite sur och vresig mot Pyret & Pridde så då vågade vi inte (pga skaderisk) släppa i hop dom. Men som sagt, i år kommer dom 3 musketörerna/grabbarna grus/ trio me bumba, att gå tillsammans ☺ Längtar!!
 
 
 
 
Till helgen har vi städhelg så det passar super att killarna får lite "ledigt" ett par dagar, då hinner vi högtrycka stallet och skura ut boxarna samt fixa och dona med hagarna ☺ Alltid lika skönt att göra bort det i början på sommaren så slipper det ligga och skvalpa runt i huvudet och stressa på, gör bort det och sedan sommarledigt! ☺
 
Så är det just nu hos oss i team Ahlenius ☺ Killarna rids som vanligt, ingen vila så, men det blir ju lite "vila" ändå när dom får byta hagar och käka gräs och ha lite sommar ♥ Våra hästar står aldrig helt på sommaren, däremot så rider/jobbar vi dom bara varannan dag under några veckor, men helt vila blir det aldrig, tycker att det fungerar bra så ☺ 
 
 

En hälsning från Lucky

 
 

Glad Midsommar

 

Lyxig dag med stall och värme

- Jobb 07.15-12.00
- Hem och gå ut med hundarna
- Åkta förbi stallet en sväng för att luncha och göra en massa hö
- Rehab med Rufus
- Stallet igen: Mocka hagar, skrubba ur och byta vatten, longera Lucky och låta alla killar beta i 1 timme.
 
Pyret fick sig ett pass i skogen då träningen blev inställd. Och nu i efterhand så var det bra mitt i allting. Pyret kändes trött och slö pga värmen så från att jag skulle trimma själv på banan så fattade jag beslutet att rida ut i skogen istället. Det blev lite trav och galoppjobb på lång tygel. Så mot slutet taggade han faktiskt till och det blev lite fart under hovarna. Haha! Vi var ute i ca 50 min i det fina vädret!
 
 

Och regnet det bara öser ner

Men vad gör det när alla är glada och stämningen är på topp ! ☺
 
I dag hade vi vår hopptävling i Ström ( Ströms Hoppet) och vädergudarna var inte nådiga med oss, regnet fullkomligt öste ner. Men oj vilken härlig dag det blev ändå ☺ Hästarna (alla) skötte sig super, ryttarna var superduktiga ( från liten till stor) och att efter detta blötväder få sätta sig i lillstugan med öppen spis som sprider govärmen och sedan få varm soppa ( Tack Ida ♥ ) och sedan fika i magen gjorde verkligen en lite för blöt dag till en toppendag ☺ (Bilder kommer måste bara gås igenom först) 
 
Så här (torra) var vi efter några timmar ute i det norrländska sommarvädret ☺
 
 
Fotograf: Veronika Sjögren

Pridde som bäbis ❤

Fick en komentar här på bloggen av en gammal ägare till Pridde! Med lite sökande fick jag kontakt med henne och fick höra att hon köpte honom som 5 åring. En bäbispridde med andra ord(om man jämför med hans 24 år nu)! ❤ Hon var så snäll och skickade bilder på honom från då, och jag fick även godkännandet att lägga upp dom. Så här kommer två bilder från Priddes bäbisår!
Fina killen ❤

Pridde ❤

Pridde lever livet och det ska bli så roligt att få släppa honom på sommarbetet, Priddes favorittid på hela året. Gott gräs så långt ögat kan nå, drömmen för en liten köttbulle! Fram tills dess blir det att fortsätta med inbetning och tagga till inför Strömshoppet nu på lördag. En annan av Priddes favoritgrejer, att få rejsa runt på hoppbanan. :) 
 

Sommarhagar

Efter att ha varit med Rufus på återbesök i Vännäs hos Distriktveterinärern och jobb så rullade jag och mamma ut till stallet framåt kvällen. Markservicen och sommarbeteshagar stod på schemat för oss!
 
I år kommer alla killarna att få gå ihop och de kommer att få varva med att gå mellan de sommarhagar som vi har byggt. Så att de kan gå så länge som möjligt och beta! 
 
Jag och mamma blev riktigt nöjda för hur mycket vi hann med men det fanns en stor baksida igårkväll, och de var de förbannade MYGGEN! Jäklar vad de var på hugget. Vi byggde helt klart hagarna vid fel tid på dygnet och så var vi båda svartklädda, någonting som myggen verkar vara extra sugna på. Huvva! 
 
Hage Nr.1 är helt klar, den ligger efter samma väg som vi har haft sommarbete de senaste åren
 
 
Hage Nr.2 ligger efter byavägen. Den är stoplad men eltråden är inte dragen ännu.
 
 
 
 
 
 

Våra finaste små ♥

 

Min fina Lucky ♥

Gårdagens stall blev en lugn kväll där endast Lucky var i fokus, flickorna hade redan varit så snälla och fixat undan all markservice tidigare på dagen när dom var där ♥ Tack ♥ Själv kunde jag glida in och bara mysa med finaste Prinsen helt utan att behöva tänka tid och arbete ☺ Lycka!!
 
I går var det galopparbete som stod på menyn ☺ Jobbade mycket med fattningar och Lucky var så oerhört duktig ♥ finaste killen. Trots att jag hade fått hjälp med allt så vart det ändå ett stallbesök på över 2 timmar, kan inte förstå vart tiden tar vägen ( Kan det vara allt gos som är tidstjuven ♥ )
 
 

Kirvan efter en dusch

Haha lillskrot blev en liten krulltott efter badet. Sötnöten ♡

SURF 5/6-16

Regional LB:2 på 54.500%. Ridningen kändes inte bra och pricken över i:et var att Pyret slet av sig två sömmar på insidan höger bak så att han fick en glappsko. Det var bara att bandagera fast skon (vågade inte ta bort den själv då han har en sådan pass dålig kvalite på hovarna) och kontakta hovslagaren.
 
Vi pratade inte samma språk så då blev det ett galoppombyte istället. Hehe!
 
 

Hela Team Ahlenius ♥

 

Räser Lucky

I dag blev Lucky och hans hagkompis full i bus ☺ Han är allt bra fin min kille när han pampar upp sig ♥
 
 

SURF 4/6-16

Regional LB:2 57.67 %. Pyret skötte sig superbra och jag är verkligen nöjd med våran insatts!
 
 
 

Grattis fina Pyret

På din födelsedag ♥
 
 

RSS 2.0