Sommarlunken fortsätter ett tag till ☺

Killarna strosar fortfarande på betet ♥ Dom är satt igång så där lite lagomt, och båda två mår som den kung dom är. Medryttarna är tillbaka på sina dagar ( Onsdagar och söndagar ) så nu börjar vi att närma oss det vanliga livet igen. Men eftersom sommaren fortfarande är kvar ( tack & lov ) så går killarna kvar i hagen nere på betet men har börjat att få lite hö att vänja in sig på. Betet håller på att ta slut ( men dom har haft för att vara dom otroligt mycke i år ) så vi sätter in hö nu i sakta mak för att vänja om dom på torrfoder igen innan det längre fram i sommar/höst är dags att komma upp till stallet igen.
 
Ändringen för nästkommande stallperiod kommer att bli 2 stycken. Dels kommer vi att prova och se om killarna kan gå tillsammans i hagen till vintern. Allt beror på hur "sur" Lucky blir när det blir dags att fodras med hö. Han har en tendens till att bli lite "matelak" men vi hoppas att han ska förstå att dom aldrig blir utan mat eftersom dom har generösa högivor, halm att noppa i samt att vi kommer att börja om med ett extra hönät som alltid kommer att vara fullt i husen deras förutom deras 3 dagliga givor. Så om allt går som vi tänkt oss så kommer det aldrig att sakns grovfoder och det borde ge min fina Prins förståndet att förstå att det alltid finns mat till hungriga magar ♥ ( Särskillt hans ☺ )
 
Nästa förändring blir att dom kommer att sova inne 1 eller 2 nätter i veckan. Efter Luckys poolparty som skedde i årsskiftet 16/17 så har han tappat tryggheten i stallet. Jag övar honom hela tiden till att vara där själv ( Hade han aldrig problem med innan poolpartyt )  och det går sakta men säkert åt rätt håll. Så 1 eller 2 nätter inne kommer förhoppningsvis att ge honom ett större lugn i stallet, kostar inget att prova så då gör vi så. Blir även bra att komma in och torka upp hovarna eftersom hösten naturligt innehåller en massa nederbörd ( tyvärr )
 
Men nu så väntar en helg för oss i fjälls ☺ Vi rullar i dag när Sanna slutat jobbet för att via Lycksele och Dollar Store ( naturligtvis! ) sakta ta oss upp till Sjöland. Ser fram emot denna helg där vi hela familjen ( ja ni läser rätt, alla 5! ) kommer att bara mysa och umgås ♥
 
Ett stort Tack till våra fina medryttare som tillsammans gör denna helg möjlig för oss ♥ 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo