Hur går det då för Pyret?

Vet knappt om jag törs skriva någonting, för då går det väl åt helvete......igen!
 
Men i dag så ser det bättre ut, tack och lov! Vi lever på den lyckan....att det går åt rätt håll i alla fall, och inte som det normalt brukar, käpp rätt åt skogen!!
 
Våra dagar har sett ut så här och kommer att göra det ända fram till helgen, till att börja med.
- Ut vid 07.00. Ta in killarna och påbörja behandlingen som består av flera steg:
1 Smörja med salicylsyrevaselin ( ordentligt lager ) Vänta minst 30 min, torkar sedan bort överflöds vaselin med torr handduk och då lossnar ev krustor också.
2 Smörja in muggen med Hibiscrub samt löddra upp det med lite vatten, låt verka i10 min och torka sedan tort utan att skölja med vatten.
3 Smörj på med alcogel på muggen, ut och promma ( dels för att hjälpa till att ta ner svullnaden men också för att få det helt tort! )
4 Smörja muggen med honungssalva.
5 Blöta sterila kompresser med Hibiscrub och täck över muggangreppen, linda benet med ordentligt stöd och sedan är det klart.
 
Som ni märker är det inte gjort på en kvart precis utan det tar sin tid, och detta ska göras 2 ggr per dag, morgon och kväll . På kvällen får han också metacam som är både smärtstillande men också inflamationshämmande. Vetten har även tagit en odling på muggen för att OM det behövs antibiotika ska kunna veta vilken sort som behövs så att det inte blir som förra gången när vi gav 2 kurer på raken och det sedan när det äntligen togs en odling visade sig att han hade både streptokocker men också stafylokocker i muggen, blev därmed 3 antibiotikakurer innan vi fick stopp på det. Nu har vi motat Olle i grind och tagit prov på en gång! allt för att så snabbt som möjligt kunna sätta in rätt behandling.
 
Killarna går nu på sommarbetet och njuter. För Pyrets del så ger det jättemycket! Dels så håller sig svullnaden i schack eftersom det blir mer naturlig rörelse i och med att dom betar nästan hela tiden. Ett annat stort plus är att deras magar som varit konstant mer eller mindre dåliga är i dag efter ett dygn på betet otroligt mycket bättre. Och det tackar vi för eftersom Metacam kan ge biverkning i form av väldigt dålig mage. Men som dom är nu så är dom fast och fin i sin avföring, vilken lycka!!
 
Men det har sina fördelar också med att spendera så lång tid i stallet bara med att vänta ut klockan ☺ Vi har nu lagt in gummimattorna i boxarna och fyllt upp med spån. Skulle det bli värre när vi åker bort, för narurligtvis har vi ju planerat in en vecka i Göteborg, heeela familjen, när hände det sist? Att vi är lediga, alla, samtidigt! Men i  så fall så är boxarna helt klara om dom skulle behövas ☺ Vi har även rensat ut en massa som ska bort, och vi är snart i stort sett helt klara med utstädningen av vinterhagarna. Så inget illa som inte har något gott med sig ☺ Vi är då väldigt i fas i år, med allt! Och hela sommaren är kvar ☺
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo