Nu kan jag se ljuset i tunneln

Nu äntligen känns det som att vi är på rätt väg igen!!
 
- Muggen är mycket, mycket bättre
 
- Han är skodd. Vi får ta muggbenet senare då han inte ville lyfta det. Hoven som han slet sönder är även ifylld med någon sorts hov vax. Så nu får vi se hur det blir på nästa skoning!
 
- Han har ingen feber (tempen tas dagligen för att hålla reda på att han inte får någon infektion)
 
- Han går mer normalt, studdsar knappt med bakpartiet vid igångsättning från stillastående (det har han varit väldigt duktig på att göra under den senaste tiden)
 
- Han bryr sig inte så mycket vid rengöring av muggen. Han står nästan stilla hela tiden medans jag schamponerar in honom med klorhexidinschampot (det är en STOR skillnad på hur han beter sig nu och då)

Och så har jag börjat rida honom denna vecka. Jag har turen att få låna Jana's barbacka padd då jag ska skicka tillbaka den som jag köpte. Så nu sitter jag även väldigt mjukt och bekvämt. Han har skrittats ca 30-40 min från måndag till onsdag denna vecka. Ikväll red jag och Mamma, Ida och Pridde promenerade med oss till stranden vid hamnen och tillbaka. Det blev mest skritt men även lite trav och jisses vad glad Pyret kändes. Han skötte sig super och var helt lugn, men man kände verkligen på honom hur roligt han tyckte att det var! När vi var nere vid vattnet traskade Mamma, Ida och Pridde i medans Pyret fick stå och beta en stund. Kvällen avslutades med att hästarna fick beta i ca 15-20 min innan de fick gå ut i hagarna igen. Nu är det natt Nr.2 som dom ska få sova ute. Det var en mysig kväll med trevligt sällskap! :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo