Torsdag

Ikväll blev det träning för Camilla. Vi jobbade med tempot och låg form innan vi red igenom LB:2 programmet två gånger. Sista gången vi red igenom programmet så säger jag bara, OMG så långt vi har kommit! Nu blir det bara att träna på för att få fram det på tävlingsbanorna också. Pyret kändes riktigt fin ikväll och jag fick till en riktigt bra känsla! Efter passet fick Pyret en dusch och imorgon blir det att smörja sakerna och knoppa inför helgen på Surf :)
 
 
 
 

Tisdag

Igår fick jag sällskap av Vickan och Tira till stallet. Vi pysslade med markservicen innan vi hämtade in Pyret och Pridde för att göra dom iordning för en tur. Vi skrittade ut i det fina vädret i ca 1 timme. Hästarna traskade på, vi pratade en massa och Tira följde snällt efter. Supermysigt!
 
Efter stalle rullade vi till Kont för att Tira skulle få bada lite efter turen i skogen med oss och hästarna. Men det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Efter att vi gått ett bra tag så fick vi först passera en hästhage innan vi hittade en skylt som visade var vi va. Ja, då hade vi gått efter vattnet hela tiden och att det närmaste till vattnet innebar att vi fick traska efter en liten skogsstig innan vi kom till en liten grillplats bredvid vattnet ;) Men Tira uppskattade utflykten. 
 
Därefter blev det lunch och lite shopping från Vickans del innan jag släppte av henne för dagen. Det blev en roligt dag som verkligen fyllde på batteriet för min del. Underbart!
 
 

Kärlek

 

Update

Det har egentligen inte hänt så mycket de senaste dagarna. I torsdags tränade jag för Camilla. Vi jobbade en hel del med bjudningen och så red jag igenom LB:2 programmet inför helgen som kommer. I fredags fick han en promenad och pyssel. I Lördags fick han vila och igår red Camilla honom.
 
Idag har skötaren honom, så imorgon ska jag äntligen få sitta upp! Jag kommer att rida ut och fortsätta jobba med galoppen. På onsdag vet jag inte vad planen blir och på torsdag ska jag träna igen. Vilket känns jätteroligt! På fredag blir det nog dusch för hela slanten, smörja och packa inför Surf. Då jag bara tävlar en klass per dag så drar vi dit honom, rider och drar sedan hem så att han får stå i hagen på dagarna. Och så är det ju bara km mellan Surf och Ström, så vi behöver inte dra långt ;)
 
Japp. Så ser det ut för tillfället. Idag är jag ledig så jag ska passa på att fixa lite här hemma med hundarna som sällskap <3
 

Tävling i Lycksele

Red en LC:2 på 60.33 %. Känner mig nöjd men det finns mycket att träna på. Nu börjar vår resa!
 

Tävlingskläder

Packat och klart!
 
 


Hovslagare

Idag fick Pyret sina hovar fixade. Men tyvärr så var de lite sämre än vanligt pga hur sommaren har sett ut. Men med en gnutta kärlek, en gnutta envishet och en gnutta hovis så blev det bra! Pyret skötte sig riktigt bra och det tog ca 1 timme innan skorna var på plats. 
 
 

Programridning

Igår tränade Jag och Pyret för Camilla. Vi red igenom programmet som vi ska rida på Lördag i Lycksele och det gick bättre än väntat. Övergångarna kändes jättebra och jag fick ett kvitto på att mitt och Pyrets slit med övergångarna har gett resultat. Vilket känns jätteroligt! I högergaloppen blev han som en liten gummiboll och felet är ju att jag inte sitter helt 100 på det sätt som Pyret behöver, i vänster går det bra! Och det är någonting som vi ska fortsätta träna på! 
 
Resten av passet tränade vi vidare på högergaloppen och halter. När vi gör halt så tar Pyret tag i bettet och sliter det frammåt, så det ser mindre charmigt ut. Men efter ett ex antal halter på volten så kändes det bättre och bättre. Men det är något som vi ska fortsätta arbeta med.
 
Fokusen på lördag är att vi ska ta oss igenom programmet och att vi inte ska hoppa över dressyrstaketet. Jag lägger ribban lågt och så tar vi dagen som den kommer helt enkelt :) Men jag ljuger om jag sägger att jag inte är råtaggad! För det är jag :)
 
 

Tandläkarbesök

Idag kom Sara Ellevik och kollade igenom tänderna på våra killar. Alla skötte sig jättebra!
 
Pyret:
- Hakar
- Överbett
- Tandsten
 
Pridde:
- Lite hakar
- Nötta tänder pga bett (Det har han alltid haft, därav rids han mycket på hackamore)
- Lite tandsten
 
Lucky:
- Överbett
- En foderficka
- Större hakar fram som har gett honom sår på kinderna
 
Men nu är allting åtgärdat så nu är det nöjda killar och ägare :)
 
 
 

Planering

Fram till torsdag den 13/8 är det lite saker som ska göras inför våran första lokala.
 
Planer:
- Fortsätta trimma
- Smörja sadel, träns, ridskor, schaps och sporrremmar
- Duscha Pyret
- Klippa manen och tunna ur den så att vi kan göra knoppar
- Packa alla saker och höet som ska med
 
Är så taggad på näst vecka när allting ska börja fixas. Vi har även ett tandläkarbesök för våra killar inbokat nu på torsdag och på måndag nästa vecka ska Pyret få besök av hovslagaren. Så denna och nästa vecka är planerad in i det minsta. Wiho!
 
 

RSS 2.0