Tack och lov

så går det frammåt med Pyrets ben ☺ Peppar peppar så verkar denna 4 stegsbehandlig ge resultat. Nu är det inte dags än att ropa Hej än men vi håller tummarna för att det fortsätter i denna positiva riktning!
 
I dag for vi ut på en liten sväng på pigga och glada killar och dagen till ära hade jag Pyrets dressyrsadel och jösses så skön den är. Mjuk som dunbolster ( jämfört med min ) och jag sitter som en smäck i den, skulle kunna galoppa till månen och tillbaka om det gick ☺
 
Bytte även beteshage i dag, till den större och som lyx och grädde på moset i år så har vi en vattentank precis bredvid hagen så från och med nu slipper vi släpa vattendunkar från stallet som vi gjort under alla somrar som vi stått i Ström, så himla skönt för min rygg!
 
I morgon bär det av tidigt igen för en morgontur samt behandling ( Vi behandlar 2 ggr/dag ) för om allt går som det är tänkt ( vi törs knappt planera ngt ) så kommer vi att rulla iväg några dagar. Inte så långt som till Göteborg men ändock en liten tur på några dagar. Då kommer killarna att bara skrota runt i hagen några dagar och bara ta det lugnt ♥ Vi kommer att ha hjälp med behandlingen och vi är inte längre bort än att det går att ta sig hem relativt fort om det skulle bli ngt med benet.
 
 
 
 
 
 

Det blev som det blev.....

Vår Göteborgsresa har vi lagt på hyllan. Pyret blir bättre men det känns ändå inte ok att resa i väg så långt. Alla som hållit på med mugg och med lymfangit vet hur fort det kan vända!
 
Men vi vill åter igen få lyfta alla fina människor som finns i vårt Team Ahlenius. Alla ni fina underbara människor som klev in och tog på er att sköta våra killar under vår resa. Och det var inte bara några dagar som ni tog på er utan veckor..........tack snälla ni för att ni gav oss denna möjlighet att kunna åka iväg hela familjen, trots att det nu inte gick. Men bara vetskapen om hur ni sluter upp och hjälper till värmer ända in i hjärteroten på oss alla ♥ Tack ♥
 
Vi kommer nu att köra plan B. Det vill säga att inte åka iväg så himla långt men ändå få lite semesterkänsla i familjen ☺ Göteborg finns kvar även Ullared ☺ Vi kommer bara igen någon annan gång......vi i familjen är som sagt lagomt envisa så nog tar vi igen det på ett eller annat vis, men det blir inte just i sommar ☺
 
Nu går i alla fall killarna på bete dygnet runt och har gjort det sedan i måndags. Att ströva runt är precis vad som är bäst för Pyret ☺ Och att få äta grönt gräs är det bästa för magen nu när han står på Metacam, så i år blir det sommarlov delux. Just nu är det mest vila men även lite lugna turer i skogen så att dom får lite hjärnstimulans också, absolut inget fyspass utan bara luffsande eftersom Pyret ännu inte är pigg nog för fysiskt ansträngande pass. Men vi varvar promenader för hand med lugna uppsuttna turer ☺
 
En sommarhälsning från killarna i hagen ♥
 
 

Hur går det då för Pyret?

Vet knappt om jag törs skriva någonting, för då går det väl åt helvete......igen!
 
Men i dag så ser det bättre ut, tack och lov! Vi lever på den lyckan....att det går åt rätt håll i alla fall, och inte som det normalt brukar, käpp rätt åt skogen!!
 
Våra dagar har sett ut så här och kommer att göra det ända fram till helgen, till att börja med.
- Ut vid 07.00. Ta in killarna och påbörja behandlingen som består av flera steg:
1 Smörja med salicylsyrevaselin ( ordentligt lager ) Vänta minst 30 min, torkar sedan bort överflöds vaselin med torr handduk och då lossnar ev krustor också.
2 Smörja in muggen med Hibiscrub samt löddra upp det med lite vatten, låt verka i10 min och torka sedan tort utan att skölja med vatten.
3 Smörj på med alcogel på muggen, ut och promma ( dels för att hjälpa till att ta ner svullnaden men också för att få det helt tort! )
4 Smörja muggen med honungssalva.
5 Blöta sterila kompresser med Hibiscrub och täck över muggangreppen, linda benet med ordentligt stöd och sedan är det klart.
 
Som ni märker är det inte gjort på en kvart precis utan det tar sin tid, och detta ska göras 2 ggr per dag, morgon och kväll . På kvällen får han också metacam som är både smärtstillande men också inflamationshämmande. Vetten har även tagit en odling på muggen för att OM det behövs antibiotika ska kunna veta vilken sort som behövs så att det inte blir som förra gången när vi gav 2 kurer på raken och det sedan när det äntligen togs en odling visade sig att han hade både streptokocker men också stafylokocker i muggen, blev därmed 3 antibiotikakurer innan vi fick stopp på det. Nu har vi motat Olle i grind och tagit prov på en gång! allt för att så snabbt som möjligt kunna sätta in rätt behandling.
 
Killarna går nu på sommarbetet och njuter. För Pyrets del så ger det jättemycket! Dels så håller sig svullnaden i schack eftersom det blir mer naturlig rörelse i och med att dom betar nästan hela tiden. Ett annat stort plus är att deras magar som varit konstant mer eller mindre dåliga är i dag efter ett dygn på betet otroligt mycket bättre. Och det tackar vi för eftersom Metacam kan ge biverkning i form av väldigt dålig mage. Men som dom är nu så är dom fast och fin i sin avföring, vilken lycka!!
 
Men det har sina fördelar också med att spendera så lång tid i stallet bara med att vänta ut klockan ☺ Vi har nu lagt in gummimattorna i boxarna och fyllt upp med spån. Skulle det bli värre när vi åker bort, för narurligtvis har vi ju planerat in en vecka i Göteborg, heeela familjen, när hände det sist? Att vi är lediga, alla, samtidigt! Men i  så fall så är boxarna helt klara om dom skulle behövas ☺ Vi har även rensat ut en massa som ska bort, och vi är snart i stort sett helt klara med utstädningen av vinterhagarna. Så inget illa som inte har något gott med sig ☺ Vi är då väldigt i fas i år, med allt! Och hela sommaren är kvar ☺
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så väntar vi.....igen...

På att vetten ska komma ut. Pyrets ben blir inte bättre så nu är det nog bara en antibiotikakur som hjälper. Har varit här sedan kl 8 i morse och vetten beräknar komma runt kl 1, trodde hon.
 
Gårdagen spenderades med hagbygge 8 till 14. För att sedan komma tillbaka och skölja, linda och promma med Killarna till 23.30 innan vi efter rådfrågat med vetten vågade bege oss hem för lite sömn.
 
 
 
Lucky var ordentlig förvånad över dessa långa prommisar en lördagkväll.  Tittade på mig som Om jag var från yttre rymden, varför ska vi ut nuuuu i?
 
 
 
Under tiden vi väntat i dag har vi gjort veckans städning av toa, stall och sadelkammaren samt rensat,städat ut i båsen och smort allt läder. Tvättat 2 tvättar och fikat emellan. Får försöka att se det positiva i allt,  nu är det rent och fint innan vi åker iväg till Göteborg 👍😀
 
Rena fina bås 😀
 
 
 

Först glädje......sedan oro!!

Böjade dagen kl 08.00 i stallet med att bygga sommarhagen nr 2 . Vi har sedan tidigare ( eller vi och vi....snarare Jörgen ♥ ) byggt hage nr 1 som vi fått låna mark av från Åsa  i Ström ( tack ♥ )  Så där har killarna redan hunnit vara och börja sitt sommarlov i, med kortare dagar (4-5 timmars pass ) för att sakta och säkert vänja över sig till gräsdieten igen ♥
 
Här är den hagen ☺
 
 
Längst ner i hagen har dom skugga och skydd av det lilla huset, där är även ingången till hagen. Den består av 2 delar med ett dike mellan.
 
Sen har vi den större hagen där det är tänkt att våra killar ska gå när vi lättar ankare och åker till Göteborg. Den är större och har skog som sol, reg och vind skydd. Den har 2 ingångar, dels en i början när du kommer efter vägen men även en i den bortre ändan där vi kommer att ha vatten till killarna. I år har vi lyxen att slippa kånka och dra vatten ( vilket vi gjort under måååånga sommrar nu ) Ni kan tänka er hur många liter vi fått köra ner varje dag för att det ska räcka till 3 killar ?! Det är nog en av bovarna i att jag fått problem med ryggen och ett diskbråck som strular. Att lyfta 20 litersdunkar varje dag för att fylla vatten har nog inte varit så himla super för min stackars rygg! 
 
Här ser ni den hitersta delen 
 
 
 
Mellandelen 
 
 
 
Och här ser ni den bortre delen 
 
 
 
Det är tyvärr väldigt mycket frostbränna i år så betet är inte helt optimalt ur den synvinkeln, men det kommer att räcka fint ändå till killarna ☺
 
 
Man ser i slutet på denna film den lilla hagens början på andra sidan vägen. Vi har så att säga hagarna mitt emot varandra men efter 2 olika vägar ☺
 
Det som grusade en annars helt underbar dag var att vi vid hemkomsten till stallet inser att Pyrets mugg tagit fart tyvärr!  Ni som följt Sanna & Pyrets resa vet att vår fina kille har kronisk mugg, dvs mer eller mindre men alltid lite. Det har hållits i shack sedan vi hade den hemska upplevelsen alldeles i början av Pyrets tid hos oss, men nu har det blivit sämre igen.
 
Förutom detta så är livet på topp ☺ Vi var ut i går på en underbar galoppsväng i skogen, gillas skarpt av både häst och ryttare! I dag blev det en naturlig vilodag eftersom all ork och energi gick åt till hagbygge och markservice. Vi anlände stallet 08.00 och rullade därifrån strax efter kl 14. Trötta men nöjda ♥ 
 
 
 
 
 
 

Du fattas oss ♥

 

For those who understand
no explanation is needed


For those who do not understand
no explanation is possible.


Så efterlängtat men så jobbigt ändå....

Sitter i skrivandets stund och har en förhoppning om att sommaren kanske vill närma sig dessa breddgrader ☺ Just nu går det mesta lite på sparlåga, vi som bara väntar på att få släppa killarna på sommarbete, det sommarbete som dom så väl förtjänar ♥ Samtidigt gruvar jag så in i baljan........första sommaren och första sommarsläppet utan finaste lilla Pridde plutt. Lycka och sorg kommer att vandra hand i hand denna dag. Usch!! Både längtar och gruvar......
 
Fy sjutton vad du är saknad ♥
 
 
 
 

Grattis Pyret på din 20-årsdag

Idag blir min gula, stora kille med ett hjärta av renaste guld 20 år!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0