En Stor Gul

Bloggen har verkligen hamnat i skym undan ett tag. Men nu är det dags att uppdatera lite om vad som händer.
 
För lite mer än två veckor sedan fick Pyret på sig skorna bak (ÄNTLIGEN!). Han skrittas för hand eller uppsutten i två veckor. Och nu (V.3) har jag börjat lägga in trav under våra ridturer. Det är en pigg och glad kille som ger allt bara jag ber honom om det. Men samtidigt som han har en del energi som pirrar under huden så sköter han sig SUPER! Han lyssnar, är snäll, inte hispig eller beter sig illa på något sätt.
 
Jag har en häst med ett superpsyke!
 
Varje gång som jag är med honom så slår det mig vilken tur jag har haft när det kommer till denna häst. Jag har gett honom sprutor, behandlat en hemsk mugg med ett starkare schampo (Trizchlor), jag har kämpat med trasig hovar och alla möjliga sätt så som bandage, silvertejp, handdukar och gud vet vad för att få barfotabootsen på plats (Eller ja, det gick kanske inte så bra på slutet). Jag har gett han mer mat än vad han har gjort av med, han är oregelbundet riden och ändå, ÄNDÅ så har han hovarna på jorden, har låtit mig göra allting som krävts för att få bukt på diverse bekymmer, visar kärlek, utvecklat mig som ryttare och gett mig trygghet.
 
Han är helt enkelt bäst och finast i mina ögon!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det känns både och!

Det ska bli så otroligt skööönt att få komma upp till stugan. Fiske, skoter, vedspis, lugnet, trevligt sällskap, god ma0. Men samtidigt så lämnar jag finaste stora gula som jag ÄNTLIGEN har fått börja rida. 
 
Hmm, överväger att packa ner honom i min ryggsäck och ta med honom till fjälls, tror du att det skulle fungera? Haha!
 
 

Detta mina vänner

Är verkligen någonting för mig! Som den blingnörd jag verkligen är ;)
Det går att köpa HÄR
 
 

Påskfjädrar

 
I lördags, söndags och måndags promenerade jag med Pyret. Igår fick jag äntligen sätta mig upp på hans rygg igen och idag blev det ridtur Nr.2. Han har varit pigg och framåt men med hovarna på jorden och lugn. Det har inte varit något stress eller jäkt för killen och det känns skönt. Idag fick dom dagen till ära lite fjädrar i manen och svansen då Påsken är här. 

Vila I Frid Ninis

Lacuna (Ninis)
2005 - 15/4-2014
 
I nio år fick jag rå om dig.
Tack för allt fina du!
Nu och för alltid älskad och saknad!
 
 
 
 

Fredag, Lyckans dag!

För 8 månader sedan började våran resa med att få hela hovar på Pyret bak. Det har varit boots, silvertejp och en massa tid för att försöka få ihop en helt fungerande vanlig dag. Ingen av oss kunde ana hur lång tid resan vi började egentligen skulle ta.
 
 
Mer framåt årskiftet blev det på tal om att vi kanske skulle kunna få på honom skor bak i Feb 2014. Det blev även mer problem med att ha bootsen på plats bak då han varje gång lyckades förståra hovarna lite grann när han lyckades plocka av sig bootsen och därmed blev det bara sämre och sämre oassform. Och i December tog det stopp. När vi fick åka ut till stallet mellan 1-3 ggr/dag för att sätta tillbaka bootsen fick jag nog. Jag beställde efter ett par boots från Danmark som hovslagaren tipsade om. Men då alla röda dagar m.m. kom så tog det till Januari innan dom äntligen dök upp. Och från 23/12-13 till 9/1-14 blev det några enstaka skritturer, utöver det stod han bara i hagen då det var svårt att få bootsen att sitta kvar vid ridning.
 
 
Den 10/1-14 åkte vi ut till stallet för att prova de nya bootsen, och då möttes vi av detta. Jag drabbades av panik och visste inte om jag skulle ringa en veterinär för att jag skulle behöva avliva honom, eller om jag skulle ringa hovslagaren. Ringde hovslagaren och dagen därpå kom han för att ta hand om bakhovarna. Det gick bra men hovslagaren trodde att det skulle ta minst 6 månader till innan vi skulle kunna få på honom bakskor. När han var klar satte vi på de nya bootsen från Danmark och släppte ut honom. Han var go och glad. Det vi dock inte tänkte på var hur öm han skulle bli i fötterna (inte alls konstigt om man tänker på hur skadade dom var). Så jag fick inte av de nya bootsen på 6 dagar då han inte fixade att hålla upp en bakhov och lägga all tyngd på den andra. Efter 6 dagar resulterade det i ordentliga skav. Så, det fanns inga boots, skor eller kvalite på hovarna som gjorde att han kunde gå ut. Och då började våran boxvila på 10 veckor. 
 
 
I Februari kom hovslagaren för att sko Pyrets framhovar. Han tittade även på bakhovarna och även då sa han minst 6 månader. En stund efter det besöket satte jag in Hoof Aid. Det är ca 7-8 veckor sedan som jag började med det. Ca 5 veckor efter att jag börjat med Hoof aid passade hovslagaren på att titta på bakhovarna när han var förbi i stallet. Vid det besöket fick han ta bort 1,5-2 cm båda bak då det vuxit så pass mycket på dessa veckor. Vid det besöket blev det även prat om att vi kanske skulle kunna sätta på skor vid nästa skoning om det fortsatte så här bra. 2 veckor efter det besöket (igår) blev det skoning igen. Han fixade först framhovarna och verkade sedan bakhovarna. De hade vuxit bra och hårdnat så bakskorna kom på.
 
 
Så, det vi trodde skulle bli en 6 månaders lång resa (minst) blev en resa på lite mindre än 3 månader. Och från att jag började med Hoof aid tog det max 8 veckor innan vi var i mål. Det är LYCKA! På 8 veckor hände det som vi har kämpat med sedan i augusti förra året. Det är helt sjukt hur snabbt det gick med att bara byta ett medel. Nu är han ute go och glad.
 
 
 
 
 
 
 

Egna hästskötare

Läste på tyrashastar.se där hon beskrev vad hennes hästskötare hade för uppgifter på tävlingar. Vart full i skratt när jag insåg att jag har haft hästskötare under alla mina år som jag och Pridde tävlade, haha :) Är så oerhört tacksam att jag haft sådant underbart stöd från min familj under alla åren, hade inte klarat det annars <3
 
Dessa uppgifter har mina "hästsköre" haft
 • Transportera mig och Pridde till och från tävling
 • Anmäla mig till tävlingar
 • Anmäla mig i sekretariatet
 • Hålla koll när klassen startar
 • Hålla koll på när jag ska starta
 • Hålla koll på var och när veterinärbesiktningen är (ibland behövde jag inte ens springa med honom, det fixade mina "hästskötare" ;) )
 • Fixar iordning Pridde innan start
 • Ha ansvar över lyckokaninen som jag och Pridde måste pussa innan start (jag på nosen och Pridde på arslet)
 • Leda fram Pridde så jag kan gå banan (en period joggade Sanna med Pridde så att han även fick börja trava fram)
 • Leda efter klassen (självklart skrittade jag av honom, men han fick gå lite utan utrustning också)
 • Stå ut med en bitter och nervös "arbetsgivare"
 • Ta med mat så vi inte behöver gå hungriga och griniga
 • Filma/ ta kort
 • Peppa och vara moraliskt stöd
 
Underbetalda och långa dagar men ni har alltid ställt upp i ur och skur, med och motgång.
 
Tack för att ni har stått ut med mig under alla åren vi tävlade. Vi har verkligen varit Team Ahlenius! Tack Mamma, Pappa och Sanna!
 
 
 

Heliumballong

Idag skulle gå på en längre promenad med Pyret och då tyckte vi att det skulle vara bra att ha med det lugna stödet, Pridde. Men som mamma skrev: Pyret var som en heliumballong med alla fyra hovarna i vädret. Haha. Det är första gången på 10 veckor som han har visat upp ett sådant beteende som han visade idag. Så levnadsglad är han iallafall, ingenting mig emot. 
 
 
 
 

My Love

 
 
 

Grattis Pridde!!

Idag fyller Pridde 22 år! :) Man kan inte tro det när man ser dessa bilder..
 
 
Älskar denna ponny såå mycket! <3
 

Tävling hos lamias.se

 

Vad händer

Bloggen hamnar verkligen i skymundan nu när det inte händer så mycket runt hästarna. Det finns som inte så mycket att skriva förutom det gamla vanliga, haha. Pyret står fortfarande inne, imorgon har han stått inne i 9 veckor. Han tar det fortfarande väldigt bra, men nu märks det på honom att han har börjat lessna lite (och det kan man verkligen förstå!). Han har även blivit lite kinkig i samband med borstningen sedan pälsfällningen började, så nästa år så kommer nog allting förutom huvud och ben rakas så att vi slipper det bekymret. Men för övrigt så är han go och glad och det bästa på dagarna verkar vara promenaden som vi tar på em/kväll, då lyser hela hästen upp!
 
Vi har även hunnit bo på Hippo en helg med lilla ponnyskrutt. Vi gjorde Vickan och Zarelle sällskap. Det blev ett pass på fredag, lördag och söndag. Vi hade även lyxen att få låna en hage på ridskolan så att Pridde fick stå ute på dagarna! Superbra!
 
Lite bilder som har legat på mobilen ett tag:
 
 
 

RSS 2.0