Skoning

Det nya året började inte bra! Först flunsan och sedan akut bronkit, så just nu är jag sjukskriven och går på antibiotika. Jag är trött och sliten. Så det har varit lite blandat för Pyret med vila, longering och att Camilla har ridit honom! Tack för att du motionerade honom Camilla! <3
 
Igår hade han en tappsko för första gången på evigheter, så han fick stå inna från igår -> idag tills hovslagaren kom. Efter ungefär halva skoningen så gick strömmen i hela byn, wihoo! Not! Så det slutade med att jag fick hjälp att hålla hästen så att jag kunde lysa upp för hovslsgaren med en pannlampa (Den är suveränt! Även hovslagaren tyckte det!) så att hovslagaren kunde fortsätta arbeta och fixa de två sista hovarna. Så nu har han nya och fina hovar igen med skorna på! Tur att jag har en duktig hovslagare och en snäll häst som inte brydde sig om att det blev mörkt i stallet! 
 
Efter att han hade fått nya skor så blev det longering på ridbanan. Han fick jogga av sig och även ta en lite galopp då det ska börja läggas in i schemat nu. Go och glad över att äntligen få komma ut efter ett dygn på box!
 
Då Pyret har en sådan dålig kvalite på hovarna så måste han stå inne i boxen för att minimera skadorna som blir på hovarna om han står utan sko. Hans hovväggar bryts väldigt lätt sönder om han är barfota och det gör att det blir svårt att slå på en ny sko igen. Så därför får han stå inne i boxen tills hovslagaren kan komma och slå på tappskon!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo